Volledig scherm
Briljanten paar Riet en Jan Ruis. © Familiefoto

Waar Jan gaat, daar gaat Riet; echtpaar Ruis viert 65-jarige bruiloft in Tilburg

TILBURG - Het was zondag een bijzondere dag voor Jan Ruis en Riet Boeijen uit Tilburg. Precies 65 jaar geleden, op 24 november 1954, beloofden zij elkaar eeuwige trouw voor de wet. 

Op 16 juli 1955 deden ze dat nog eens dunnetjes over in de kerk van Berghem. Inmiddels zijn ze 65 jaar, verschillende woonplaatsen, heel veel liefde, vier kinderen, tien kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen verder. Jan (88) heeft 36 jaar als kok in het leger gewerkt. Riet (87) heeft onder meer als interieurverzorgster gewerkt bij 3 Suisses in Tilburg. Vanwege het werk van Jan heeft het koppel in verschillende steden gewoond.

Ze trokken van Oss via Nijmegen naar Rheine (Duitsland), Wassenaar, Delft en nu Tilburg. Inmiddels wonen ze al een tijdje in verzorgingshuis Den Herdgang, waar ze regelmatig achter de computer te vinden zijn voor een kaartspelletje. Riet legt graag een puzzeltje en Jan volgt het wel en wee van zijn familie via Facebook, Telegram en e-mail. Speciaal voor zijn kleinzoon die in Australië woont, is hij zelfs te vinden op Snapchat.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.