Wandel vast door het nieuwe Tilburgse winkelhart

TILBURG - De werkelijkheid duurt nog even, maar virtueel kun je vast wandelen door de nieuwste winkelstraten van Tilburg. Wereldhave toont de toekomstige Emmastraat en Frederikstraat-Zuid woensdag op de Vastgoedbeurs Provada vast in virtuele vorm.

Volledig scherm
De toekomstige Emmastraat en Frederikstraat-Zuid zijn in het filmpje te zien. © Wereldhave

De nieuwbouw van de woningen en winkels - volgens betrokkenen momenteel ‘s lands grootste binnenstedelijk bouwproject - ging drie weken geleden officieel van start. Wereldhave is aanwezig op de Provada om haar zestien Nederlandse winkelcentra goed onder de aandacht te brengen.

,,Specifiek voor Tilburg hebben we daar vanmorgen het startsein gegeven voor de verhuur van de nieuwe Emmapassage en Frederikstraat-Zuid. De video is daarbij een belangrijk promotiemiddel”, zegt een woordvoerder.

Of die winkelruimtes straks even mooi gevuld zijn als in de video is nog even afwachten. Wereldhave gaf bij de bouwstart aan daarin vertrouwen te hebben. ,,Door een reeks faillissementen in de detailahandel is het sentiment nu wat bedrukt”, aldus Belinde Bakker, directeur strategische projecten. ,,Maar ik ben ervan overtuigd dat retailers die plek kiezen waar ook anderen investeren. De interesse voor Tilburg is sterk gestegen.”

Prominent plekje

Per saldo komt er in het kernwinkelgebied van Tilburg geen winkelruimte bij. Met de verbouwing van de panden van onder meer de Hema en Hudson’s Bay en de toegangspoorten bij de Heuvelstraat zijn nogal wat vierkante meters verdwenen. 

Eén huurder staat al wel vast: Gianotten-Mutsaers krijgt een prominent plekje aan het nieuwe pleintje op de hoek van de Emmastraat en Frederikstraat. Ook onder het stadhuis komen - tegenover Primark - nog vier tot vijf commerciële ruimtes. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.