Sinterklaas met zijn pieten.
Volledig scherm
Sinterklaas met zijn pieten. © Tom Tacken

Wanneer komt Sinterklaas aan in Tilburg en omstreken?

Sinterklaas en zijn Pieten zijn zaterdag weer in het land. In het Friese Dokkum is de landelijke intocht en daarna snelt de goedheiligman naar Tilburg en omstreken om ook de kinderen daar te begroeten. Hieronder een overzicht van alle Sinterklaasintochten in Tilburg en omstreken.

Tilburg

Tilburg: Sinterklaas komt zondag 19 november om 11.30 uur aan in de Piushaven. 11.45 uur begint de goedheiligman aan zijn intocht door Tilburg. Hij gaat door de wijk Hoogvenne, het Pieter Vreedeplein, de Willem II straat, via de Willem II passage naar de Spoorzone en tenslotte de Wagenmakerij.

Berkel-Enschot: Sinterklaas komt zondag 19 november aan in Berkel-Enschot. De intocht van de grote kindervriend start om 11.30 uur bij boerderij Denissen en het eindigt bij De Schalm in Ons Koningsoord. Vervolgens zijn in De Schalm nog enkele Sinterklaasvoorstellingen.

Udenhout: De Sint en zijn knechten doen ook Udenhout aan. Zondag 26 november komt de goedheiligman aan en de intocht begint om 12.30 uur. Na de intocht geven de Sint en zijn Pieten een show in ontmoetingscentrum ’t Plein.

Alphen-Chaam

Alphen: Sinterklaas en zijn Pieten komen zondag 19 november aan in Alphen. De goedheiligman begint rond 13.30 uur met zijn intocht door het dorp.

Gilze en Rijen

Gilze: Zondag 19 november om 13.00 uur start de intocht van de Sint door Gilze. Vanuit het Huis van Sinterklaas (Villa Mol) start de intocht door het dorp. De kinderen worden verrast met een feestmiddag in De Schakel aan de Kerkstraat.

Rijen: Zondag 19 november doet de Sint ook Rijen aan. De intocht start omstreeks 12.00 uur bij het gemeentehuis aan het Raadhuisplein.

Hilvarenbeek

Hilvarenbeek: Vanuit Esbeek reist Sinterklaas door naar Hilvarenbeek, waar de intocht start bij de Pakjeskamer van de Jumbo in Hilvarenbeek. Om 14.00 uur komt de goedheiligman aan op de Vrijthof. Daarna zijn er nog twee Sinterklaasvoorstellingen in de Elckerlyc.

Biest-Houthakker: De Sint doet Biest-Houthakker zondag 26 november een bezoek aan. Met een groot gezelschap aan Zwarte Pieten vaart hij om 11.00 uur het dorp binnen bij de Holenakkerbrug. Met een oldtimer rijdt de Sint door het dorp. 

Esbeek: Om 10.30 uur komt Sinterklaas aan in Esbeek. De Sinterklaasintocht start bij de gymzaal aan de Lowerik. Om 11.00 uur komt de Sint aan bij de Schuttershof en daar wordt hij welkom geheten door de burgemeester.

Reusel-De Mierden

Hulsel: De goedheiligman uit Spanje komt zondag 19 november aan in Hulsel. Met paard en wagen toert de Sint vanaf 11.00 uur door het dorp.

Dongen

Dongen: De Sint brengt zondag 19 november een bezoek aan Dongen. Om 14.00 uur komt de Sint aan bij de Loswal en een half uur later begint de intocht door het dorp. Om 15.00 uur is het officiële ontvangst van de Sint op het Looiersplein.

Goirle

Goirle: Zondag 19 november is ook de dag dat de Sint in Goirle aankomt. Zijn rijtocht door het dorp begint om 13.00 uur, in de rijtocht zijn een paar kleine wijzigingen doorgevoerd.

Riel: Voordat hij Goirle aandoet, gaat de Sint eerst naar Riel. Om 11.00 uur begint de rijtocht door Riel. In de Leybron start rond 12.30 uur het kinderprogramma.

Loon op Zand

Kaatsheuvel: Zondag 19 november komt de Sint aan in Kaatsheuvel. Neem maar wat verlichting mee, een lampioen bijvoorbeeld, want als de goedheiligman aankomt is het donker. Hij wordt namelijk om 17.15 uur verwacht in Kaatsheuvel.

Loon op Zand: Ook hier komt Sinterklaas zondag 19 november aan, om 13.00 uur. Met veel Pieten is hij te vinden bij het Witte Kasteel op het plein. In theater De Wetering wordt een voorstelling opgevoerd door de Pieten. 

Oisterwijk

Oisterwijk: Zondag 19 november komt de Sint aan in Oisterwijk. Niet traditioneel in de Pakjesboot, maar met de trein. Hij komt op 14.13 uur aan op station Oisterwijk. De stoet gaat van het station naar cultureel centrum Tiliander, waar hij ontvangen wordt door de burgemeester.

Moergestel: Zaterdag 18 november komt de Sint aan in Moergestel. Rond 13.00 uur stappen de Sint en zijn Pieten uit bij de brug tussen de Hofakker en de Herengoedstraat. 

Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Jan van Eijndhoven / Beeld Werkt
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.