Volledig scherm
PREMIUM
Ward Wijnant portret © James Stokes

Ward uit Tilburg maakt stoelen van gedraaid staal. De koning zag ze al

TILBURG - Ward Wijnant uit Tilburg studeerde voor meubelmaker. Maar in alleen vier poten, een leuning en een zitting is hij niet geïnteresseerd. Hij zoekt naar schoonheid. Daarom is hij nu designer en maakt meubels van gedraaid staal.

Ward Wijnant (30) timmert aan de weg met designmeubelen. Zijn stalen stoelen en lampen staan in een galerie in Milaan. De koning en koningin zagen ze al  toen ze Italië bezochten voor een handelsmissie. Daar toonde de Tilburger zijn werk. 
 (zie het filmpje onder dit verhaal) 

  1. Poppodium 013 bestaat 20 jaar: twintig feiten op een rij
    Foto's+video

    Poppodium 013 bestaat 20 jaar: twintig feiten op een rij

    TILBURG - Precies twintig jaar geleden opende Poppodium 013 de deuren. Het grootste poppodium van Nederland en dat in hartje Tilburg. Voor die tijd was dat nog uniek, want het was het eerste nieuwe gebouw voor popmuziek in het stadscentrum en het zette een voorbeeld neer voor andere poppodia. Een nieuwbouwgolf aan professionele poppodia in andere delen van het land volgde. Maar weet je ook waar die cd's aan de buitenkant van het gebouw voor staan? En hoeveel mensen er na de heropening van 2015 nu in passen? Twintig feiten over 013 op een rij:

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.