Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Free Images

Warm: dit gaat er niet door of is aangepast in Tilburg en omgeving

UPDATETILBURG - We hebben er even op moeten wachten, maar deze week wordt een zomers hete week. Dat betekent een en ander voor activiteiten en evenementen in Tilburg en omgeving. Een overzichtje.

Voor het grootste evenement in Tilburg, de kermis, zijn de gevolgen vooralsnog te overzien. Wel is de attractie met de pony’s gesloten vanwege de hitte, zo laat de exploitant met een briefje op zijn kassa weten. Eerder werd al de bejaardenmiddag in de bierhal geschrapt.

Volledig scherm
De pony-attractie op de kermis is dicht. © Joost Goutziers/BD

Ook niet door gaat de tweede editie van ZomerSmaak in de Stadstuinderij. Die zou donderdag gehouden worden. Bij dat evenement presenteren streekboeren en -producenten hun waren en kan ervan geproefd worden. Er zijn nog wel twee edities gepland voor 29 augustus en 26 september, laat de organisatie weten.

De stoerste vrouwen van Tilburg moeten ook even passen. BAM's Bootycamp (‘intensieve full body workouts met de focus op benen, billen en buik’) laat via Facebook weten dat woensdag en donderdag de lessen in het Kromhoutpark vanwege de hoge temperaturen niet doorgaan.

Het Regionaal Archief Tilburg laat op zijn site weten dat de openingstijden worden aangepast vanwege de hitte. ‘Binnen onze muren ontstaan omstandigheden die het niet verantwoord maken om te werken’, aldus de mededeling. Het archief is woensdag, donderdag en vrijdag alleen ‘s ochtends (tot 12.00 uur) telefonisch te bereiken. Vrijdag is de studiezaal de hele dag gesloten. De Tilburgse historici sluiten af met een goed advies: neem een extra ijsje.

Hebt u een toevoeging? Mail redactie.tilburg@bd.nl 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.