Landschapsarchitect Pieter Schengenga legt het uit: het grasland aan de overkant van het fietspad (en tegen de weg Tilburg-Waalwijk) wordt onderdeel van de rioolwaterzuivering. Bij dit punt komt ook de aftakking van fietsroute Rondje Pauwels met daarnaast een faunapassage, onder de autoweg door.
Volledig scherm
PREMIUM
Landschapsarchitect Pieter Schengenga legt het uit: het grasland aan de overkant van het fietspad (en tegen de weg Tilburg-Waalwijk) wordt onderdeel van de rioolwaterzuivering. Bij dit punt komt ook de aftakking van fietsroute Rondje Pauwels met daarnaast een faunapassage, onder de autoweg door. © Pix4Profs/René Schotanus

Water uit de stad vies? Welnee, het wordt een cadeau voor het Tilburgse platteland

TILBURG - Water dat uit Tilburg vandaan kwam was lang vies, voos en verdacht. Nu niet meer. Boven Tilburg-Noord wordt het de komende jaren juist uitgepakt als geschenk voor de natuur en de boeren, voor fietsers en wandelaars. Welkom in het toekomstige Waterlandschap.

 1. Burgemeesters slaan alarm over drugsindustrie: ‘Aanpak georganiseerde misdaad faalt’
  PREMIUM

  Burgemees­ters slaan alarm over drugsindu­strie: ‘Aanpak georgani­seer­de misdaad faalt’

  TILBURG - Een groep burgemeesters slaat alarm over de ‘falende aanpak’ van de georganiseerde misdaad in Nederland. In een gezamenlijk manifest pleiten de burgemeesters, onder wie Theo Weterings (Tilburg) en Paul Depla (Breda), onder meer voor het legaliseren van softdrugs en extra geld voor politie en justitie, waardoor drugscriminelen steviger en efficiënter kunnen worden aangepakt.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.