Volledig scherm
Het winnende ontwerp voor de banier 'Water voor Later' van De Bloemaert. © Krijn Westerburgen

'Water voor later' in 66 banieren op de Tilburgse Heuvel

TILBURG - Water is belangrijk, heel belangrijk. Dat gaan alle 66 basisscholen in Tilburg en Goirle laten zien met een eigen banier op de Heuvel. Vanaf Wereldwaterdag (22 maart 2018) wapperen er drie maanden lang levensgrote vlaggen van alle deelnemende scholen. 

Dinsdag had basisschool De Bloemaert de primeur met het eerste ontwerp, gemaakt en gekozen door de leerlingen uit groep 7.

Het banierenspektakel is een initiatief van Rotary club Tilburg Triborch. Zij gaat komende maanden gratis gastlessen op de scholen verzorgen. Daarin komt het belang van water en alles wat ermee samenhangt aan bod.   

 1. Mobiele daklozenopvang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terugbrengt’
  PREMIUM

  Mobiele daklozenop­vang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terug­brengt’

  TILBURG - De caravan die Tilburger Joshua Campbell (38) jaarlijks neerzet voor daklozen in de Nimrodstraat in Tilburg is dinsdag verdwenen. Tijdens de koude nachten legt de Tilburger, die zelf ook een tijd op straat sliep, brood en dekens erin voor mensen die dat hard nodig hebben. ,,Maar een vriend belde mij gisteren om te vertellen dat hij er iemand mee weg zag rijden.”
 2. ‘Ode aan de Kelderklasse’: Voetballen voor de pinten, niet de punten
  PREMIUM

  ‘Ode aan de Kelderklas­se’: Voetballen voor de pinten, niet de punten

  TILBURG- De geur van het slechte, omgeploegde gras op veld 6 bij de plaatselijke voetbalclub. Het achteraf-veldje waar 22 voetballers spelen voor de drie punten, of drie pinten. Er staan kippen langs het veld, de trainer geeft aanwijzingen, zonder effect, en presteren in de derde helft is net zo belangrijk als de wedstrijd zelf. Herkenbaar voor spelers in de onderste regionen van het amateurvoetbal: de Kelderklasse.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.