Volledig scherm
PREMIUM
Sluis II in het Wilhelminakanaal bij de Reeshof. © Hein Eikenaar/BD

Waterpeil kanaal houdt gemoederen Reeshof bezig

TILBURG - Gaat het waterpeil in het Wilhelminakanaal bij de Reeshof nu wel of niet naar beneden? Daarover is nog geen besluit genomen, benadrukten Rijkswaterstaat, gemeente en provincie dinsdag op een bijeenkomst voor bewoners. Die zijn er niet gerust op, bleek tijdens de avond.

Het Wilhelminakanaal bij Tilburg moet geschikt worden gemaakt om grotere schepen te kunnen laten varen vanuit onder meer Rotterdam naar haven Loven. Hiervoor werd de nieuwe sluis 3 gebouwd, die overigens nog niet helemaal af is. In eerdere plannen zou sluis 2 vervolgens gesloopt worden. 

  1. Van geraamte tot volledige attractie: de opbouw van de Tilburgse kermis in beeld
    fotoreportage + Video

    Van geraamte tot volledige attractie: de opbouw van de Tilburgse kermis in beeld

    TILBURG - Stukje bij beetje begint de enorme Tilburgse kermis vorm te krijgen. De opbouw is dinsdag om 12 uur van start gegaan en gaat door tot vrijdag. De binnenstad staat tot woensdag 1 augustus in het teken van de 453ste kermis van Tilburg. De geraamtes van de attracties, die steeds hoger worden, trekken veel bekijks. Maar voor wie er pas naartoe gaat als alles af is: hier is de opbouw van het (voor sommigen) hoogtepunt van het jaar in beeld.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.