Volledig scherm
PREMIUM
Peter Faber mengde zich voor een Tilburgse versie van ‘The wild rover’ met zijn accordeon tussen het publiek. © Jan van Eijndhoven

‘We lusse ze gruun’ is rijp om een oudejaarstraditie in Tilburg te worden

TILBURG - Zou Tilburg, meer bepaald Tilburg-Noord, net zo idyllisch zijn als Hind Hakki de volgepakte Concertzaal zaterdagavond wil doen geloven? ‘Wij zijn één', zingt ze aan het eind van ‘Ik en Tilburg-Noord’, op de melodie van ‘Me en Mrs Jones’.

Wat zou het? ‘We lusse ze gruun’ is niet bedoeld als sociaal-culturele analyse van het Tilburg anno 2019. Nostalgie is het leidmotief van het programma, waar Frank van Pamelen de grootste hand in heeft gehad. In 2009 en 2013 waren er eerdere edities, maar Tilburg zal het Van Pamelen niet kwalijk nemen als hij er nu een oudejaarstraditie van maakt.

  1. ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakkelijk’, vindt de raadsman van R.
    PREMIUM

    ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakke­lijk’, vindt de raadsman van R.

    TILBURG - Roy R. uit Tilburg had gesmeekt om hulp, van wie dan ook. Nadat hij het huis uit moest, en zijn moeder hem niet hielp aan zijn medicatie, ging het mis. Hij schold twee agenten helemaal verrot. Onder meer. ,,Maar ik geef het je te doen. Zo'n jongen, net 18, zonder inkomen, zonder dak, zonder medicijnen en die moet zich dan toch nog aan de regels houden. Bij Jeugdzorg en Reclassering zijn tekorten en wordt hij niet geholpen. Eigenlijk gênant dat het zo gaat", vindt zijn raadsman.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.