Volledig scherm
Het voormalige computercentrum van Interpolis. © Stephan Jongerius

Weer 96 studentenwoningen, nu in voormalig datacenter Interpolis

TILBURG - Het voormalige computercentrum van Interpolis wordt een woongebouw. Dat moet, vlakbij de campus van Tilburg University, plaats gaan bieden aan 96 studentenwoningen. 

BVR Vastgoedontwikkeling en Storimans Wijffels Architecten presenteerden woensdag een eerste plan bij de Omgevingscommissie. Op de begane grond komt, aansluitend op winkels en dienstverleners aan het professor de Moorplein, een openbare plint. ,,Van dit gesloten gebouw willen we een transparant geheel maken", aldus architect Hans Wijffels. 

De commissie wees de eerste opzet echter af. Het plan zou te weinig recht doen aan het ontwerp van Kraaijvanger Architects van een slordige dertig jaar geleden. Het robuuste en constructief zware gebouw deed lange tijd dienst als computercentrum Interpolis. Dat had hier destijds het hoofdkantoor. Het datacenter staat inmiddels al jaren leeg. 

Plannen voor studentenhuisvesting stapelen zich op

Grootschalige plannen voor huisvesting van vooral buitenlandse studenten volgen elkaar in Tilburg momenteel snel op. Aan de prof Cobbenhagenlaan is het voormalige belastingkantoor al in gebruik genomen. Vastgoedontwikkelaar Magis hoopt komend jaar liefst 700 nieuwe woningen te kunnen bieden, onder meer aan het Reitseplein. Ook op de universiteitscampus zelf wordt sinds kort voor het eerst gewoond.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.