De Deur LocHal. Kunstwerk van Pien den Hollander
Volledig scherm
De Deur LocHal. Kunstwerk van Pien den Hollander © Ontwerp Pien den Hollander

Weer beweging in ‘draaiende deur’ bij de LocHal

TILBURG - Het voorbereidend werk voor de draaiende deur, het kunstwerk bij de entree van de LocHal, lag stil door de coronacrisis. Nu worden stappen gezet. Het landelijke Mondriaan Fonds zal om steun worden gevraagd. 

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Bij de LocHal: Na het Draaiend Huis krijgt Tilburg nu de Draaiende Deur
  PREMIUM
  VIDEO

  Bij de LocHal: Na het Draaiend Huis krijgt Tilburg nu de Draaiende Deur

  TILBURG - Na het Draaiend Huis van John Körmeling krijgt Tilburg nu ook een Draaiende Deur. Deze massieve deur, een stalen plaat bij de noordelijke ingang van de LocHal, is een bewegend kunstwerk waarmee de entree na sluitingstijd van de bibliotheek wordt afgesloten. De stalen poort (4 bij 4,5 meter) hangt straks aan een kraan en beweegt langzaam door de smalle gang, buiten bij de ingang. Het idee is van ontwerper Pien den Hollander uit Rotterdam. (In het filmpje onder dit artikel geeft ze uitleg.)

In samenwerking met indebuurt Tilburg