Volledig scherm
Quiz © Thinkstock

Weer hilarische opdrachten bij Dorpsquiz Udenhout

UDENHOUT - Wat is er toch te doen? Klanten in supermarkt Plus Ammerlaan in Udenhout kijken elkaar vragend aan. Her en der lopen gehaaste mensen in gele hesjes, met een speciale aandacht voor sommige barcodes. Het is Dorpsquiz, voor de vijfde keer alweer, en een opdracht bestaat eruit dat je barcodes bij elkaar moet optellen. 

In de woonkamer van Tom Ockeloen en Juul van Ingen zit team Bij Mekaor Geraopt, een 25 mensen tellende mix van de familie van Ingen en aanverwanten, in de leeftijd van 18 tot 68. 66 teams doen dit jaar mee, met minstens tien deelnemers per groep. ,,De sfeer is goed, en nu om kwart over negen nog relaxed", zegt Tom. Ondertussen probeert hij een foto te maken van vriendin Juul die een pannenkoek omhoog gooit. Zo gemakkelijk is dat nog niet. 

Muts

De quiz is iedere keer weer vol verrassingen. Dit keer moest je met Unox muts op en laarzen aan naar zwembad De Groene Wellen, om een blok ijs met een fluitje erin te ontdooien. Wie het eerst floot, mocht naar huis. Ieder team speelt dit jaar voor een zelf gekozen goed doel. Volgende week zaterdag is de finale in de hal van Boomkwekerij Udenhout, vanaf 19.30 uur. Gaat het team ‘Google Maps’ weer winnen? 

Op 5 oktober wordt voor de tweede keer de Junior Dorpsquiz gehouden, voor kinderen van de basisscholen. Het recept is ongeveer gelijk aan de Dorpsquiz voor volwassenen, maar dan zonder bier. Volgende week zondag wordt bekend wie de Junior Dorpsquiz gewonnen heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.