Volledig scherm
Een van de gestolen tractoren van tennisvereniging Loon op Zand. © Politie

Weer inbraak bij sportclub: nu tractoren en aanhanger gestolen bij tennisclub Loon op Zand

UPDATELOON OP ZAND - Bij tennisvereniging Loon op Zand zijn enkele tractoren en een aanhangwagen gestolen. Het is de zesde inbraak binnen vier dagen bij sportclubs in de regio.

Gezien de werkwijze van de inbrekers gaat de politie ervan uit dat het steeds om dezelfde daders gaat. ,,Bij kantines werden ramen ingeslagen, waarna vooral de bar en kassa’s overhoop zijn gehaald. Kennelijk was men op zoek naar geld”, aldus een woordvoerder. Waar mogelijk is volgens hem sporenonderzoek gedaan. Hij adviseert clubs geen contanten achter te laten in de kantine.

Vaak is de schade voor de verenigingen groot, terwijl de buit klein was. Uitzondering daarop is tennisvereniging Loon op Zand. Het materiaal dat daar werd gestolen, stond gestald in een container en een garage op het complex aan de Klokkenlaan.

Reeks inbraken

In vier dagen tijd waren er inbraken in sportkantines in De Moer (bij voetbalclub Blauw-Wit ‘81) en in Dongen (atletiekvereniging Atledo). Ook bij tennisvereniging Waesbeeck in Waspik, tennisclub Raoktum in Sprang-Capelle en rugbyclub Oysters in Oisterwijk sloegen de inbrekers toe. 

Bulgaarse methode

In Loon op Zand is afgelopen dagen ook ingebroken bij een diervoederbedrijf aan de Loonse Molenstraat. Daar haalden de dieven goederen weg. Ze kwamen binnen via de zogeheten Bulgaarse methode. Hierbij wordt het cilinderslot met een tang stuk gedraaid en uit de deur getrokken.

In Goirle werd een klein geldbedrag gestolen bij sauna Thermen. Inbrekers drongen er in de nacht van maandag op dinsdag binnen door lichtkoepels op het dak te vernielen.

Volledig scherm
Ook deze machine werd afgelopen dagen weggehaald bij de tennisclub. © Politie
  1. Wandelexcursie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    Wandelex­cur­sie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    KAATSHEUVEL - Het mag dan 75 jaar vrede zijn, in de Loonse en Drunense Duinen is nog altijd veel oorlogsverleden zichtbaar, zegt natuurgids Peter van der Velden. Zondag verzorgt hij, samen met andere andere gidsen van IVN de Langstraat de Waertman, een excursie vanaf de Roestelberg in Kaatsheuvel naar Westloon. ,,Een amateur historicus gaat mee om te vertellen wat er zich in dit gebied zoal heeft afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.