Volledig scherm
PREMIUM
De erker in de Gelderstraat is al vijf keer geraakt door vrachtwagens die de draai naar de Diesenseweg proberen te maken. © Gemeenschapslijst

Wéér is het raak in de Gelderstraat, vrachtwagen beschadigt erker in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK - John Lenior is er helemaal klaar mee. Voor de vijfde keer in korte tijd heeft een vrachtwagen de erker van zijn woning aan de Gelderstraat beschadigt. De oplossing is volgens de Hilvarenbekenaar niet zo ingewikkeld, maar maatregelen vanuit de gemeente blijven vooralsnog uit.

Quote

We mogen blij zijn dat er alleen materiële schade is en geen persoon­lijk letsel

Jos Abrahams, Gemeenschapslijst

Woensdag herhaalde zich een inmiddels bekend scenario. Een vrachtwagen met oplegger probeerde vanaf de smalle Gelderstraat de Diessenseweg in te draaien maar raakte met de oplegger de erker die aan de gevel boven de Hema uitsteekt. Voor de vijfde keer kan Lenior de verzekering bellen. 

De problemen worden volgens de bewoner veroorzaakt door de onhandige en volgens Lenior ook onveilige inrichting van de straat. Door de aanleg van een vrijliggend fietspad en parkeerplaatsen is de rijbaan erg smal. Chauffeurs moeten zich focussen op de moeilijke draai, op fietsers en op tegenliggend verkeer vanuit de richting van de Albert Heijn. De erker op enkele meters hoogte wordt daarom vaak over het hoofd gezien.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.