Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Weinig bewijs voor aanranding in Tilburgse sauna

TILBURG/BREDA – De 50-jarige Ahmed O. zou 29 november vorig jaar een vrouw hebben aangerand in de sauna van sportschool Futuro Fitness. Tegen hem is vrijdag in de rechtbank in Breda tien weken cel geëist. De vraag is alleen of er voldoende bewijs is.

Ze waren elkaar tegengekomen in de sportschool en in de sauna raakten ze aan de praat. De vrouw had last van haar rug en O. bood aan om te masseren. Toestemming kreeg hij niet met woorden, wel ‘non-verbaal’, zei hij. Toen hij aan het masseren was, raakte hij op enig moment haar borst aan. ,,Mijn hand glipte weg’’, zei O. daarover.

De vrouw had echter verteld dat de man met een erectie stond te masseren. Dat kon ze door zijn omgeslagen handdoek zien. Bovendien zou hij zijn hand ook op haar been hebben gelegd en haar hand naar zijn benen hebben willen brengen. Die dingen ontkende de man.

Ongeloofwaardig

De vraag is of de verklaring van de man, dat hij per ongeluk een borst raakte, gezien kan worden als een bewijsmiddel voor de aanranding. Eén van de rechters vroeg nog wel: ,,Begrijpt u dat het heel ongeloofwaardig klinkt dat u per ongeluk helemaal naar beneden naar haar borst ging?’’

De vrouw vertelde nog altijd hevig geëmotioneerd wat het voorval met haar deed. Ze moest de dag voor de aangifte getuige zijn op de bruiloft van een vriendin. ,,Gelukkig lagen daar zakdoekjes voor de vreugdetranen.’’ Zij gebruikte ze echter voor haar verdriet. ,,Ik hoop dat je oprecht spijt hebt, maar vooral dat je het nooit, maar dan ook nooit zal herhalen bij wie dan ook.’’ De rechtbank doet 3 augustus uitspraak.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.