Volledig scherm
De ingang van de parkeergarage, gezien vanaf de Magazijnstraat. © BD

Werk aan inrit: parkeergarage Pieter Vreedeplein even dicht

TILBURG - De parkeergarage Pieter Vreedeplein gaat zondag 27 augustus vanaf 19 uur dicht voor bezoekers. Ook maandag blijft de garage gesloten voor werkzaamheden aan de inrit. Als alles volgens planning gaat, is het werk dinsdagmorgen 29 augustus klaar.

Bewoners van het Pieter Vreedeplein kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruikmaken van de garage, via de uitrit. Er worden tijdelijk verkeerslichten geplaatst of verkeersregelaars ingezet.

Vervangen

De toplaag van de inrit wordt vervangen. Tevens worden voorbereidingen getroffen voor de aansluiting op de 'mini'-rotonde die komende weken in de Magazijnstraat voor de parkeergarage verrijst. Deze moet de nieuwe verkeersstroom, komend vanuit Heuvelring via de Telegraafstraat, in goede banen leiden.

Het werk aan de Telegraafstraat begint dinsdag en duurt naar verwachting twee weken. De straat krijgt eenrichtingsverkeer voor auto's die vanaf de Heuvelring komen. Hiervoor wordt de aansluiting op de Heuvelring aangepast. De nieuwe situatie dient voor een betere bereikbaarheid van de parkgarage vanuit het oosten van de stad zorgen, aldus een gemeentewoordvoerster. Auto's moeten in de huidige situatie zowat de hele Cityring rondrijden om bij de Pieter Vreedeplein-garage te komen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.