Volledig scherm
Op 6 september vielen twee gewonden bij een steekpartij in het Wilhelminapark. © Jack Brekelmans

Weterings grijpt in na steekpartijen: preventief fouilleren Gasthuisring en Wilhelminapark

TILBURG - Het Wilhelminapark en een groot deel van de Gasthuisring in Tilburg gelden vanaf woensdag als veiligheidsrisicogebied. Dit betekent dat de politie er mensen preventief mag fouilleren.

Burgemeester Theo Weterings heeft dit na overleg met justitie en politie besloten. Aanleiding zijn diverse steekpartijen en vechtpartijen die er de afgelopen maanden plaatsvonden. Extra controles door politie en Stadstoezicht hebben niet tot verbetering van de situatie geleid, aldus de burgemeester.

Steekpartijen

Op 19 juli werd bij een arrestatie een mes gegooid naar een agent. Op 22 juli vond een steekpartij plaats bij het station. Op 2 augustus was er een steekpartij nabij de opvang van Traverse. Op 16 augustus werd bij een ruzie in het park tussen twee bij de politie ‘bekende alcoholisten’ geslagen met een hamer. Op 6 september vond in het Wilhelminapark een steekpartij plaats waarbij twee gewonden vielen.

Geen aangiften, vrees voor herhaling

Daders en slachtoffers behoren tot de doelgroep van de in de Gasthuisring gevestigde daklozenopvang van Traverse, concludeert de politie. Er wordt niet altijd aangifte gedaan. Er bestaat ernstige vrees voor herhaling, motiveert de burgemeester. 

De maatregel geldt een half jaar, tot woensdag 18 maart. Het veiligheidsrisicogebied loopt op de Gasthuisring tot aan de Burgemeester Brokxlaan. 

Volledig scherm
Het aangewezen veiligheidsrisicogebied. © Gemeente Tilburg

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.