Birgit en Marcel op de bootjes die er niet meer mogen liggen.
Volledig scherm
Birgit en Marcel op de bootjes die er niet meer mogen liggen. © Bas Vermeer

Wethouder grijpt in bij ‘bizarre situatie’, bootjes mogen per direct weer in de Piushaven liggen

Vrij 9 aug: Kijk, dat gaat snel. Een paar uur na de publicatie van het verhaal over de bootjes die niet in de Piushaven mogen liggen, zijn de dwangsommen van de baan. Tot er een structurele oplossing is mogen de bewoners van de woonboot Nooit Volmaakt gewoon door met hun bedrijfje. 

Quote

Ik had niet verwacht dat we al zo snel goed nieuws zouden krijgen

Marcel Verwater

Wethouder Berend de Vries besloot samen met burgemeester Theo Weterings om de handhaving in de Piushaven per direct op te schorten. ,,Ik zal binnenkort met ze om tafel gaan voor een structurele oplossing”, laat De Vries weten. 

De bewoners van de Nooit Volmaakt zijn dolgelukkig. Ze werden vandaag gebeld door de wethouder. ,,Ik had niet verwacht dat we al zo snel goed nieuws zouden krijgen”, zegt Marcel Verwater. Niet dat de kogel al structureel door de kerk is: maar de twee voelen zich gehoord. 

‘Bizarre situatie’

Samen met partner Birgit Brans maakte Verwater zich zorgen over het verhuurbedrijf dat ze al vijf jaar naast de woonboot hebben. Aan twee pontons liggen negen bootjes, maar die mochten er vanaf deze week niet meer liggen omdat er anders een dwangsom zou volgen. De bootjes moeten op het dek, liet handhaving weten. 

Dat laatste maakte de bedrijfsvoering bijna onmogelijk. Ondertussen oordeelde de schouwcommissie van de gemeente dat ‘felgekleurde bootjes op het dek’ dan weer niet bij de uitstraling passen. Zo ontstond er een spagaat. De Vries laat weten dat hij er nog niet achter is ‘hoe de bizarre situatie ontstond’.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.