Volledig scherm
Wethouder Gerard Bruijniks haalt het omstreden punt over de Efteling van de agenda. © Nico Snels

Wethouder trekt voorstel over versnelde uitbreiding Efteling in: nog wat puntjes op de i zetten

KAATSHEUVEL - De gemeenteraad van Loon op Zand had donderdagavond het nakijken bij het agendapunt over de versnelde uitbreiding van de Efteling. Wethouder Gerard Bruijniks van GemeenteBelangen nam zijn 'verantwoordelijkheid' en trok het collegevoorstel in. 

Vervolgens smoorde burgemeester Hanne van Aart een poging tot discussie van Bart van Drunen (Voor Loon) in de kiem. ,,Een inhoudelijke behandeling is nu niet meer mogelijk." 

'Geen bedenkingen'

Tot een raadsdebat met de wethouder - voor een volle publieke tribune - over de gevraagde 'verklaring van geen bedenkingen' kwam het dus niet. De uitkomst daarvan stond overigens bij voorbaat vast, want de vijf fracties lieten woensdag al weten dat ze tegen zouden stemmen. 

De Efteling moet dus wachten met het grondwerk in het toekomstige parkgebied aan de Horst. De extra bouwtijd is volgens de directie nodig om in 2020 de eerste attractie daar te kunnen openen. 

Niet tegen uitbreiding

De Loonse raad heeft in principe een jaar geleden ingestemd met het masterplan voor de Wereld van de Efteling 2030. ,,Wij zijn dan ook niet tegen de uitbreiding van de Efteling daar", benadrukte Van Drunen nogmaals. ,,Maar er zitten nog een aantal hiaten in dit omvangrijke dossier. Die moeten eerst worden ingevuld." 

Wethouder Bruijniks wees erop dat het college zich keurig houdt aan de uitgangspunten en kaders die de raad heeft bepaald. Ook de onderzoeken naar parkeermogelijkheden en een eventuele zuidelijke ontsluitingsweg zijn gedaan. ,,We moeten alleen nog wat puntjes op de i zetten. Eind februari nodigen we de insprekers uit voor een bijeenkomst. Na de zomervakantie zal het bestemmingsplan naar de raad gaan."  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.