Volledig scherm
Rij voor The Grass Company van Woo Hah-festival gangers. © Erik Luiten

Wiet voor buitenlanders ook bij Ayreon en andere festivals, vinden raadsleden

TILBURG - Het zogeheten I-criterium voor coffeeshops in Tilburg moet verder opgerekt worden. Buitenlanders moeten bij meer festivals vrij cannabis kunnen kopen, te beginnen met drie optredens van progrockformatie Ayreon in 013 in september.

Dat is de strekking van een motie die D66, de SP en VoorTilburg maandag indienen in de gemeenteraad. Volgens de indieners hebben de bezoekers van Roadburn en Woo Hah het tijdelijk loslaten van het ingezetenen-criterium als zeer positief ervaren. In Tilburg mogen coffeeshops alleen inwoners van Nederland toelaten.  

VIDEO: Woo Hah zorgt voor lange rij voor coffeeshops, driekwart gasten is buitenlands

Bij motie werd de vrijlating vorig jaar voor beide festivals afgesproken. Verdere vrijlating bij internationale festivals en in het streven om Tilburg te profileren als gastvrije stad. De gemeente zou een lijst van evenementen moeten opstellen. Bij drie concerten van Ayreon worden 4.700 bezoekers in Tilburg verwacht. 

Eerdere oproep

Directeur Frens Frijs van poppodium 013 deed eerder al een oproep om het I-criterium vaker te schrappen. 

  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.