Willem II begint als eerste Nederlandse club met Football Memories: gesprek tussen ouderen tegen eenzaamheid

videoTILBURG - Willem II start als eerste voetbalclub in Nederland met Football Memories. Aan de hand van oude foto’s, krantenknipsels en memorabilia halen ouderen herinneringen op. Voetbal als verbindende factor om eenzaamheid tegen te gaan.

Met een stapel foto’s van spelers in de hand proberen Piet Kolen (87) en Harrie Hessels (86) het beste Willem II team ooit samen te stellen. Piet: ,,Vroeger was ik een fanatieke, met een seizoenskaart. Nu zie ik het op tv.” Harrie: ,,Ik kan niet lang meer staan.” Hij toont een foto van Frenkie de Jong aan zijn buurman: ,,Kende die? Dat is een hele goeie. Voetbalt nu bij Ajax en speelt in het nationale elftal.” Zijn buurman schudt het hoofd en trekt een eigen kaart: ,,Hier: Jimmy Calderwood, dát was een goeie.”

  1. Medewerker Mediamarkt steelt Senseo-apparaat... of is het een dure drone?
    PREMIUM

    Medewerker Mediamarkt steelt Sen­seo-apparaat... of is het een dure drone?

    BREDA/TILBURG - Het zaakje stinkt, vindt politierechter Schnitzler in Breda. Een oud-medewerker van de Mediamarkt in Tilburg vertrekt met een Senseodoos, maar hij heeft ook de beveiliging van een drone van 1100 euro laten verwijderen. En laat van dat laatste apparaat nou alleen nog een lege doos vindbaar zijn ,,Je kunt het navragen'', tutoyeert de 24-jarige verdachte de politierechter. ,,Ik heb dat niet nodig. Ik heb genoeg inkomsten."

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.