Volledig scherm
Onrust na NAC-Willem II. © Perry Roovers/MaRicMedia

Willem II-fan 'sloeg brandblusser stuk bij voetbalrellen NAC': zes Tilburgers opgepakt

videoBREDA/TILBURG - De politie heeft de afgelopen week zes Tilburgse voetbalsupporters aangehouden omdat ze verdacht worden van betrokkenheid bij de rellen in oktober bij het NAC-stadion. Het gaat om zes mannen in de leeftijd tussen 22 en 55 jaar.

De Tilburgers worden allen verdacht van openlijke geweldpleging. Een enkeling van hen wordt ook verdacht van belediging, poging tot zware mishandeling (het slaan met een riem), en vernieling.

Onder deze mannen zit een verdachte die volgens de politie vermoedelijk de brandblusser kapot maakte waardoor er een wolk ontstond. Even leek het alsof er traangas gebruikt werd, maar dat was niet het geval.

Mobiele eenheid

Na afloop van de streekderby in Breda braken rellen uit. De mobiele eenheid en de bereden politie werden ingezet om vechtende supporters uit elkaar te houden. Het geweld keerde zich daarna tegen de politie. Twee agenten raakten lichtgewond toen ze geslagen werden met kettingen en broekriemen.

Op de dag van de rellen werden al vijf verdachten gearresteerd. Een speciaal team van de politie heeft daarna veel camerabeelden van de incidenten bekeken en geanalyseerd. Vervolgens zijn nog eens twintig NAC-supporters aangehouden in de leeftijd van 21 tot 44 jaar. Ze worden onder meer verdacht van openlijke geweldpleging, (zware) mishandeling en vernieling.

Het onderzoek naar de rellen is nog in volle gang. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bekijk hieronder beelden van de rellen.

  1. Ook concurrentie vol lof over de architecten  van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwekkend’
    PREMIUM

    Ook concurren­tie vol lof over de architec­ten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwek­kend’

    TILBURG - Het kost de Tilburgse architect Jacq de Brouwer geen moeite zijn lof voor de LocHal onder woorden te brengen. Het Brabants Dagblad vroeg hem om zijn oordeel. Aan superlatieven geen gebrek: ,,Dit is mega indrukwekkend. De hal is een overdekt stadsplein, een industriële kathedraal, een icoon in de stad. Met het station en de Polygonale Hal hoor de LocHal tot de Bella Donna’s in de Spoorzone.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (66%)
  • Nee (34%)
3185 stemmen