Jordens Peters werd zaterdag in zijn woonplaats Maaskantje verrast door een bezoek van ruim honderd Willem II-fans. Zij overhandigden hem twee ingelijste prints.
Volledig scherm
Jordens Peters werd zaterdag in zijn woonplaats Maaskantje verrast door een bezoek van ruim honderd Willem II-fans. Zij overhandigden hem twee ingelijste prints. © Onbekend

Willem II-fans sluiten seizoen af met ludieke ‘awayday’ en zetten Maaskantje op z'n kop

TILBURG - Ruim honderd Willem II-supporters hebben zaterdagmiddag het seizoen officieus afgesloten met een laatste, ludieke ‘awayday’. In een lange colonne auto's reden de fans van de Tricolores onder meer langs het huis van Willem II-aanvoerder Jordens Peters.

De awaydays ofwel uitwedstrijden van Willem II, zijn de laatste jaren een begrip onder de fanatieke aanhangers van de club. Om het voortijdig afgebroken seizoen toch goed af te sluiten, verzamelde een deel van de supporters zich zaterdagmiddag bij het Koning Willem II Stadion. Daarna vertrok de stoet auto's richting Maaskantje, het dorp waar clubicoon Peters woont. Daarbij hielden de fans zich aan de richtlijnen met betrekking tot het coronavirus: maximaal twee personen per auto.

,,Mij was verteld dat een paar supporters een bedankje zou komen overhandigen voor dit mooie seizoen. Werd ik daarna gebeld of ik even naar buiten wilde lopen. Vijf minuten later stond er een file in Maaskantje. Geweldige actie”, aldus Peters in een reactie aan het Brabants Dagblad. 

Publiekslieveling

Willem II-aanvoerder Jordens Peters groet de fans tijdens hun 'ludieke awayday' naar Maaskantje.
Volledig scherm
Willem II-aanvoerder Jordens Peters groet de fans tijdens hun 'ludieke awayday' naar Maaskantje. © Onbekend

Bij terugkomst in Tilburg werd ook nog een bezoek gebracht aan de straat waar spelers Pol Llonch en Paul Gladon wonen. Llonch groeide de afgelopen twee seizoenen uit tot absolute publiekslieveling terwijl zijn buurman Gladon een (achteraf gezien) uiterst belangrijk doelpunt maakte in de wedstrijd tegen FC Utrecht.

Twee weken geleden lieten de fans van de Tricolores ook al letterlijk en figuurlijk van zich horen door het bereiken van Europees voetbal uitgebreid te vieren. Honderden supporters reden toen al toeterend en vlaggend rondjes door het centrum van de stad.

Jordens Peters met een file van Willem II-fans voor zijn deur.
Volledig scherm
Jordens Peters met een file van Willem II-fans voor zijn deur. © onbekend

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.