Volledig scherm
De dode wand in de Willem II-straat. © Jan van Eijndhoven / Beeld Werkt

Willem II-straat: ‘Ruimte Zara wordt absoluut niet aangeboden’

Di 4 juni: De gemeente kan formeel niks doen tegen de ‘dode wand’ van kledingketen Zara in de Willem II-straat, maar het wordt tijd ‘voor een bijzonder gesprek’. Dat liet wethouder Mario Jacobs maandagavond weten tijdens het Vragenhalfuurtje van de politiek. 

De kledingketen streek 2,5 jaar geleden in de winkelstraat neer en nam drie panden in gebruik voor de opslag van kleding. Zeer tot de ergernis van de winkeliers die al in het gebied zaten en zo een ‘dode wand’ zagen ontstaan. 

‘Huurder ontbreekt’

Quote

De ruimte staat niet in de pandenbank of op Funda. Deze locatie wordt absoluut niet aangeboden

Frans van Aarle

,,In een eerder stadium is er veel druk op Zara gezet”, liet Jacobs weten op de vragen van Lokaal Tilburg, PvdA en CDA. De partijen vragen zich af waarom het zo lang duurt voor er iets gebeurt. Jacobs: ,,Er is toegezegd dat er een ruimte zou komen voor detailhandel of horeca. We hoopten op een daadwerkelijke verbetering. Op het nippertje heeft Zara die ruimte gerealiseerd binnen de tijd van de omgevingsvergunning. Alleen een huurder ontbreekt.”

Op verhuur-vlak, liet de wethouder weten, staat de gemeente machteloos: er zijn geen ‘formele instrumenten’ om daar verandering in te brengen. Jacobs: ,,Maar ik ga met Zara in gesprek om druk te zetten.”

Volgens Frans van Aarle van Lokaal Tilburg is de Zara helemaal niet op zoek naar een verhuurder. ,,De ruimte staat niet in de pandenbank of op Funda. Deze locatie wordt absoluut niet aangeboden.” Jacobs: ,,Dat wordt dan een bijzonder gesprek dat ik ga hebben met Zara.” Hij zegde toe de inhoud van het gesprek met de raad te delen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.