Volledig scherm
De dief had een mes bij zich. © Politieteam Leijdal

Winkeldief bespuugt agenten die hem met geweld in bedwang houden in Tilburg

TILBURG - De politie heeft vrijdagmiddag de handen vol gehad aan een winkeldief. Hij had bij vijf winkels aan de Westermarkt in Tilburg spullen gestolen. Zijn aanhouding verliep bepaald niet zonder slag of stoot.

Een beveiliger van een van de winkels betrapte de dief tijdens zijn diefstal. Hij hield hem aan en de politie werd ingeschakeld. De dief wilde daar niet aan meewerken en ‘werd vervelend’.

Dat hield hij vol toen de politie erbij kwam. De dief bleek verschillende gestolen spullen op zak te hebben, net als een mes. Alles bij elkaar reden genoeg om de dief aan te houden. Daar werkte hij niet aan mee. Hij schold de agenten uit, verzette zich tegen zijn aanhouding en spuugde op de agenten.

In de politieauto en de cel bleef de dief zich verzetten, waardoor de agenten geweld moesten gebruiken om hem in bedwang te houden.

  1. Twee overvallen op horecazaken binnen 10 minuten tijd in Tilburg, vermoedelijk schot gelost
    VIDEO

    Twee overvallen op horecaza­ken binnen 10 minuten tijd in Tilburg, vermoede­lijk schot gelost

    TILBURG - In Tilburg zijn vrijdagavond even voor 21.30 uur binnen 10 minuten tijd twee overvallen gepleegd op horecagelegenheden. Chinees afhaalrestaurant Ho-Ho aan het Pieter Postplein en een cafetaria De Vriendschap aan de Goirkestraat zijn overvallen. Aan het Pieter Postplein zou een keer in de lucht zijn geschoten. Het is nog niet duidelijk of het om een of meerdere daders gaat. Dat meldt de politie.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.