Volledig scherm
De dief had een mes bij zich. © Politieteam Leijdal

Winkeldief bespuugt agenten die hem met geweld in bedwang houden in Tilburg

TILBURG - De politie heeft vrijdagmiddag de handen vol gehad aan een winkeldief. Hij had bij vijf winkels aan de Westermarkt in Tilburg spullen gestolen. Zijn aanhouding verliep bepaald niet zonder slag of stoot.

Een beveiliger van een van de winkels betrapte de dief tijdens zijn diefstal. Hij hield hem aan en de politie werd ingeschakeld. De dief wilde daar niet aan meewerken en ‘werd vervelend’.

Dat hield hij vol toen de politie erbij kwam. De dief bleek verschillende gestolen spullen op zak te hebben, net als een mes. Alles bij elkaar reden genoeg om de dief aan te houden. Daar werkte hij niet aan mee. Hij schold de agenten uit, verzette zich tegen zijn aanhouding en spuugde op de agenten.

In de politieauto en de cel bleef de dief zich verzetten, waardoor de agenten geweld moesten gebruiken om hem in bedwang te houden.

  1. Tilburg zoekt evenement
    PREMIUM

    Tilburg zoekt evenement

    Tilburg zoekt evenement. Las ik in de krant. Eindhoven heeft Glow, Eindhoven heeft de Dutch Design Week, Eindhoven heeft van alles. En wij hebben alleen de Kermis. Dat was de strekking. En dat klopt natuurlijk. Na de verdwijning van Incubate, de verhuizing van Woo Hah! en de val van Mundial hebben we bewoners en bezoekers nauwelijks nog iets te bieden. Tenminste, als je Roadburn, Circolo, Meimarkt, Draaimolen, Smaakkaravaan, Kaapstad, Musicaldagen, Tilt, Park Beats, Ten Miles, Wintergloed, Aus Berlin, CaféTheaterFestival, Stranger Than Paranoia en zo’n 440 andere evenementen niet meetelt.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.