Wonen in voormalige Tilburgse kerk: 'Iets voor de liefhebbers'

VIDEOWoe 13 nov: In het Funda-aanbod in Tilburg duiken af en toe blikvangers op. Zo staat in de binnenstad Villa De Vier Jaargetijden te koop. Of neem het appartement dat nu aan de Oude Langstraat op een nieuwe eigenaar wacht. In de voormalige Sint-Theresiakerk: 445 vierkante meter voor bijna een miljoen euro.

Volledig scherm
De eerste verdieping wordt door de bewoonster gebruikt als cursusruimte voor visagie. © Appels

Tijd voor een kijkje ter plekke. In tijden van ontkerkelijking is het een perfect voorbeeld van hoe een religieus monument met succes kan worden hergebruikt. De Theresiakerk werd al rond de jaren negentig van appartementen voorzien.

Het zijn appartementen die imponeren. De te koop staande woning is op de begane grond bijna een en al open ruimte. De woonkamer loopt naadloos over in keuken en mini-bibliotheek. De eerste verdieping wordt door de bewoonster op het moment gebruikt als cursusruimte voor visagie.

Maar wat een ruimte is het: onder het stenen gewelf kijk je uit op een immens glas-in-lood-raam. Er is veel belangstelling voor, uit het hele land, zegt de makelaar van Appels Makelaardij. ,,Je moet er een liefhebber voor zijn." Maar als niet-liefhebber kun je ook van de beelden genieten.

Volledig scherm
In de voormalige Sint-Theresiakerk is genoeg ruimte voor een mini-bibliotheek. © Appels
Volledig scherm
Wonen in de voormalige Sint-Theresiakerk: 445 vierkante meter voor bijna een miljoen euro. © Appels

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.