Volledig scherm
Chris Aerts, voorzitter van het bestuur van Benjamin, krijgt de cheque uit handen van ANWB-directeur Frits van Bruggen. © Erik van Hest / BD

Wooninitiatief Benjamin in Diessen krijgt cheque van ANWB voor rolstoelbus, ‘Want mobiel zijn brengt geluk’

DIESSEN - Stichting Benjamin uit Diessen heeft vrijdag een cheque van 10.000 euro ontvangen van de ANWB. Het geld is bedoeld voor de aanschaf van een rolstoelbus voor complex De Nieuwe Eenhoorn, waar naast Benjamin ook dorpscoöperatie Wij-Wel een plekje krijgt. Stichting Benjamin kreeg de cheque nadat het als winnaar was gekozen in de campagne Samen in Actie van het ANWB-fonds. 

Volledig scherm
Om de verbouwing van de Nieuwe Eenhoorn te bekostigen is in de gemeente al ruim 250.000 euro opgehaald. © Erik van Hest / BD

Benjamin is een wooninitiatief voor elf jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.  Hoofddirecteur van de ANWB Frits van Bruggen was vrijdag hoogstpersoonlijk naar Diessen gekomen om de cheque te overhandigen. Hij had zich vooraf goed verdiept in het Brabantse dorp . Zo wist hij dat ze er een supermarkt hadden. En een bakker. Zelfs kroegen. Daar had Chris Aerts, voorzitter en initiatiefnemer van Benjamin, nog wel meer aan toe te voegen. ,,We hebben hier ook mensen die heel veel voor elkaar krijgen”, zei hij trots. Hij wees op het grote draagvlak dat in Diessen en omstreken bestaat voor Benjamin. Dat blijkt wel uit het aantal stemmen dat het woonproject kreeg bij de verkiezing van de ANWB-campagne. In totaal waren er 41 inzendingen.

De verbouwing van De Nieuwe Eenhoorn is momenteel in volle gang. In maart staat de oplevering van het complex gepland. Van Bruggen zei dat hij veel goede dingen had gelezen over het project. Met de bijdrage voor de rolstoelbus wil de ANWB volgens hem bijdragen aan het geluk van het de bewoners. ,,Want mobiliteit brengt geluk”, zei hij. Aerts vertelde dat het busje straks ingezet zal worden voor de 11 toekomstige bewoners van Benjamin, maar bijvoorbeeld ook voor ouderen in het dorp die gebruik maken van de voorzieningen in De Nieuwe Eenhoorn.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.