Volledig scherm
Het nieuwe wijkje van Biest-Houtakker. © Anne-Marie Holthausen

Woont de duizendste Biestenaar straks aan de Beverakkers?

BIEST-HOUTAKKER - Ze zijn met z'n 960 ongeveer, de inwoners van Biest-Houtakker. Maar niet lang meer. In maart 2019 worden de woningen in nieuwbouwwijkje aan de Eekhof naar verwachting opgeleverd. De toekomstige bewoners, 15 gezinnen, gingen alvast een kijkje nemen.

Bouwbedrijf van der Weegen organiseerde de kijkersdag. Naast dit bouwproject zijn er nog een aantal woningen in eigen beheer in aanbouw. Gunstig voor dit dorp dat nu zo’n 960 inwoners telt. Het lijkt er namelijk steeds meer op dat tussen deze bouwers de 1.000ste inwoner van de Biest zit.

Dat is belangrijk voor de leefbaarheid van het dorp en het behoud van de school. Toch loopt groei van inwoners achter, want volgens de prognose van het Belangen Orgaan Biest-Houtakker moest dit aantal al jaren terug bereikt zijn. De ambitie is om de komende jaren naar 1.200 inwoners te groeien. Met name jonge inwoners moeten de mogelijkheid krijgen om te kunnen bouwen.

Dat die in de startblokken staan, is gebleken. In oktober van dit jaar werd een avond over wonen in Biest-Houtakker georganiseerd, waarbij van de 80 bezoekers ruim 30 jongeren tussen 18 en 25 jaar hun interesse toonden. Coöperatie Biest-Houtakker en heeft onlangs de noodzaak voor nieuwe woningen al benadrukt bij de gemeente. Het college werkt momenteel aan een nieuw woningbouwbeleid waarin ook de plannen voor Biest-Houtakker worden vastgesteld.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.