World cleanup day AZC Gilze: 'Als ik het niet opruim, wie dan wel?’

videoGILZE - Lege blikjes, plastic verpakkingsmateriaal en tal van ander zwerfafval rondom het AZC in Gilze verdween zaterdag tijdens World Cleanup Day in tientallen vuilniszakken. De wereldwijde burgeractie bracht ook veel Gilzenaren op de been.

Ruim twintig buurtbewoners van de Chaamseweg, buurtschap Raakeind en vrijwilligers van de Groene Brigade van de Natuur- en Landschapsvereniging, leden antikraak AZC en bewoners van het AZC gaven gehoor aan het opruim-initiatief van Guus van Roozendaal. Ondanks dat hij los van World Cleanup Day jaarlijks al een schoonmaakdag organiseert, blijft zwerfafval een doorn in het oog. Toch ziet Van Roozendaal de hoeveelheid zwerfafval afnemen. Maar of mensen ook bewuster worden van het milieu? "Ik denk het wel, maar het is echt een lange weg om het bewust bij de mensen binnen te krijgen."

  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.