Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Zes minderjarigen stelen auto en tanken zonder te betalen: aangehouden in Tilburg

TILBURG - Zes minderjarigen zijn dinsdag aangehouden omdat zij in een gestolen auto door Tilburg reden. Zij werden betrapt op de Karel Boddenweg, meldt de politie. ,,Bij het zien van de politie stapten zij allemaal uit en renden weg. Tevergeefs, want de agenten hielden het zestal aan.”

Dat gebeurde rond 14.00 uur. Na controle van het kenteken werd al snel duidelijk dat de auto gestolen was. Het voertuig bleek in de nacht van maandag op dinsdag te zijn gestolen bij een woninginbraak aan de Textielstraat in Tilburg.

Toen het zestal de politie zag, werd de auto aan de kant gezet. De jongeren, drie 16-jarige jongens uit Tilburg, een 16-jarig meisje uit Tilburg, een 17-jarig meisje uit Breda en een 16-jarig meisje uit Teteringen, renden weg. Niet snel genoeg. ,,De politie hield iedereen aan en bracht het zestal over naar het politiebureau voor verder onderzoek. De auto is in beslag genomen.”

Tanken zonder betalen

Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat de auto ook betrokken was bij een diefstal bij een benzinestation aan de Burgemeester Letschertweg. Hier werd die dinsdag getankt zonder te betalen. De ondernemers deden aangifte. De drie vrouwelijke verdachten mochten later die avond het politiebureau verlaten, maar zijn nog verdachten in het onderzoek. De drie jongen zitten nog vast.

  1. Rijkste Brabanders wonen in Alphen-Chaam, Tilburgers zijn het minst vermogend

    Rijkste Brabanders wonen in Alp­hen-Chaam, Tilburgers zijn het minst vermogend

    ALPHEN-CHAAM - Het doorsnee vermogen van Brabantse huishoudens is in 2018 gestegen, blijkt uit onderzoek van CBS. De toename komt vooral doordat woningen in waarde bleven stijgen. De Brabanders met het meeste vermogen wonen in Alphen-Chaam, terwijl in Tilburg juist de Brabanders met het minste vermogen wonen. De provincie is daarnaast goed vertegenwoordigd in de top tien van meest vermogende gemeenten in Nederland.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.