Volledig scherm
Kaatsheuvel, 5 december 2018arbeidsmigranten op camping Droomgaardfoto: Dolph Cantrijn © Dolph Cantrijn

Zestien mensen verblijven illegaal op vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel, gemeente spreekt van ‘permanente bewoning’

ASTEN - Zestien personen verblijven illegaal op vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel. Ze wonen er volgens de gemeente Loon op Zand ‘naar alle waarschijnlijkheid’ permanent. Maar dat is niet het enige wat er mis is met het park, zo laat een woordvoerder van de gemeente deze krant weten.

De gemeente Loon op Zand voerde afgelopen dinsdag een controle uit, waaruit niet alleen blijkt dat er mensen illegaal op het vakantiepark wonen, maar dat er meer mis is met het park: Zeventig chalets hebben extra bijgebouwen en overkappingen gekregen, die niet zijn toegestaan. Niet overal wordt voldaan aan brandveiligheidseisen. Én er zijn gevaarlijke stoffen gevonden in het zwembad. De gemeente laat weten dat het om ‘milieugevaarlijke stoffen gaat’.

Inval

Ook werd een inval gedaan bij het hoofdkantoor van Oostappen Groep in Asten. De Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) heeft beslag gelegd op digitale en fysieke administratie. In totaal werden op acht plaatsen in Brabant en Zeeland doorzoekingen gedaan, waaronder in Kaatsheuvel en De Brugse Heide in Valkenswaard.

Voor de illegale bewoning wordt een handhavingstraject gestart. De gemeente voert een legalisatieonderzoek uit te voeren over de illegale bouwwerken. Voor de bouwwerken die gelegaliseerd kunnen worden, moet een omgevingsvergunning komen. Maar voor de bouwwerken die niet gelegaliseerd kunnen worden, de illegale bewoning en de brandonveilige situaties, wordt een handhavingstraject gestart. Voor de mogelijke milieuovertredingen wordt de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant verzocht een controle uit te voeren.

Illegaal verblijf

Keer op keer werden bij controles overtredingen geconstateerd. Daarbij ging het om illegaal verblijf van te veel personen op het speciale migrantengedeelte en niet-toegestane verhuur van chalets die voor toeristen zijn bestemd. Zelfs in de bedrijfswoning zaten op een gegeven moment buitenlandse werkkrachten. 

Gemeente en eigenaar liggen al sinds afgelopen najaar met elkaar in de clinch over de huisvesting van arbeidsmigranten op de camping aan de Van Haestrechtstraat in Kaatsheuvel. 

  1. Automarkt in handen grote dealers; Van Mossel de grootste

    Automarkt in handen grote dealers; Van Mossel de grootste

    WAALWIJK - De marktpositie van de grootste autodealers in Nederland, waarvan Van Mossel Automotive Groep in Waalwijk inmiddels de grooste is, werd in 2018 opnieuw sterker. Dat stelt het Leidse onderzoeksbureau Aumacon in het jaarlijkse onderzoek naar de honderd grootste dealerholdings van Nederland. De tien allergrootste holdings namen vorig jaar bijna 33 procent van de totale autoverkoop voor hun rekening. Voor de circa 300 kleinere autodealers in het hele land resteren de kruimels.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.