Volledig scherm
In dit gemeentelijk monument komen zeven zelfstandige wooneenheden. © Google

Zeven appartementen in monument Hoefstraat

TILBURG - Een gemeentelijk monument in de Hoefstraat krijgt een nieuwe functie. De kantoorvilla wordt geschikt gemaakt voor bewoning, er komen zeven zelfstandige appartementen in. 

In het pand op nummer 258 was tot vorig jaar Diagnostiek Brabant gehuisvest met onder meer een prikpost. Eigenaar Rocca Beheer slaagde er niet in om een kantoorgebruiker te vinden en wil het pand nu transformeren. ,,Het is een fraai gebouw dat in de Hoefstraat een beetje uit de toon valt. De oorspronkelijke kwaliteiten en waarden blijven zoveel mogelijk intact", zeg Louis de Jager van Forum Architecten.

De bekende Tilburgse architect Jan van der Valk ontwierp het pand in 1910 als woning voor J. Claesen. De gemeente wees het in 2004 aan als monument. ,,Er komen zeven appartementen in het hogere segment. Het huis beschikt over een mooie grote tuin waarvan de bewoners gebruik kunnen maken." 

Panelen

Aan de binnenkant zijn veel oorspronkelijke elementen bewaard gebleven, zoals tegel- en schrijnwerk en een aantal keramiekpanelen met voorstellingen van de jaargetijden. De Jager verwacht dat de appartementen in de zomer van 2018 op de markt komen. De start van de verbouwing wordt voorzien voor het tweede kwartaal van dat jaar. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Locomotief is voornaamste oorzaak trillingen spoor in Oisterwijk, Dorst, Rijen: geen schadevergoeding voor scheuren in woningen

    Locomotief is voornaams­te oorzaak trillingen spoor in Oisterwijk, Dorst, Rijen: geen schadever­goe­ding voor scheuren in woningen

    OISTERWIJK/DORST/RIJEN - Langs de Brabantroute in Oisterwijk, Dorst en Rijen komen sinds 2017 vaker hoge treintrillingen voor dan voorheen. De hoogste trillingen doen zich voor bij spoorwegovergangen op het moment dat een reizigerstrein met aan weerszijde een zogenoemde TRAXX-locomotief passeert. Dit is de conclusie van onafhankelijk onderzoek, zo meldt ProRail maandag. Bewoners krijgen echter geen schadevergoeding voor scheuren in hun huizen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
408 stemmen