Volledig scherm
Boot 013 is bijna klaar voor de eerste gasten. © Beeld Werkt

Zieltogend eendje nu mooie zwaan: na jaren ellende is kappersboot bijna open als restaurant

Do 14 feb: De meeste mensen hadden de hoop al opgegeven dat het ooit nog iets zou worden met de kappersboot in de Piushaven. Maar zie: het zieltogende eendje is in een mooie zwaan aan het veranderen. De nieuwe horecagelegenheid Boot 013 is bijna klaar voor gebruik. 

,,Volgende week gaan we het concept testen met familie en vrienden”, zegt eigenaar Rob Ammersdorffer. ,,In de eerste week van maart gaan we half open, er moeten namelijk nog puntjes op de i's worden gezet.” Zo wordt er buiten nog een drijvend terras aangelegd en is binnen in de boot het interieur nog niet compleet. ,,Eind april kan Boot 013 dan officieel open.”

Het leek er niet van te komen

Volledig scherm
Buiten bij Boot 013 komt nog een drijvend terras te liggen. © Beeld Werkt

En dan komt er officieel een eind aan ‘alle ellende’. De kappersboot was de afgelopen zes jaar een doorn in het oog voor omwonenden, ondernemers aan de haven en zelfs de politiek. De ark werd sinds begin 2013 niet meer permanent gebruikt en was aan het ‘verkrotten’. Jarenlang beloofde de toenmalige huurder Shinzo iets met de boot te gaan doen, ook op aandringen van de politiek, maar het kwam er nooit van

In de zomer van 2017 nam eigenaar Rob Ammersdorffer het roer zelf in handen. Hij begon met het verbouwen en inrichten van de ‘boot’ en wilde eind dat jaar open. Later werd dat bijgesteld naar zomer 2018, maar die streefdatum werd ook niet gehaald. Ondertussen waren de ramen afgeplakt en duurde het zo lang dat omwonenden het vermoeden kregen dat ook de nieuwe plannen waren gesneuveld. 

Perfectionist

Quote

Van bezoekers hoor ik al dat het de mooiste locatie van Tilburg is. Het duurde lang, maar het is mooi geworden

Rob Ammersdorffer

Maar sinds een paar weken zijn de ramen niet meer afgeplakt, je kunt er binnen kijken. Boot 013 ziet er piekfijn  uit. ,,Al moet het nog worden afgewerkt”, zegt Ammersdorffer. Ook voor hem is het een opluchting dat de opening nu echt nadert. ,,Zeker. Ik ben een perfectionist en heb het allemaal zelf gemaakt en gebouwd. Van bezoekers hoor ik al dat het de mooiste locatie van Tilburg is. Het duurde lang, maar het is mooi geworden.”

De nieuwe horecagelegenheid is groot: boven de waterspiegel zijn binnen 100 zitplaatsen, buiten op het drijvend terras straks nog eens 100 zitplaatsen. Onder de waterspiegel - de kelder als het ware - is er een sfeervolle drankgelegenheid met 50 zitplaatsen. Mensen kunnen er straks binnen stappen voor koffie, lunch of diner. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.