Volledig scherm
Walter Hoeijmakers is al twintig jaar artistiek directeur van Roadburn. © Jan van Eijndhoven/PVE

Zilveren Legpenning voor Walter Hoeijmakers, artistiek directeur van Roadburn

TILBURG - Walter Hoeijmakers uit Utrecht ontvangt de Zilveren Legpenning van de gemeente Tilburg vanwege zijn 20-jarig jubileum als artistiek directeur van Roadburn.  Hoeijmakers is tevens de oprichter van het festival.

Hij ontvangt deze onderscheiding uit handen van locoburgemeester Marcelle Hendrickx ter gelegenheid van de viering van het 20-jarig bestaan van Roadburn tijdens de businessborrel in Poppodium 013.

Toonaangevend festival

Onder leiding van Walter Hoeijmakers (53) is Roadburn uitgegroeid tot een toonaangevend festival in Europa op het gebied van ‘Heavy music’ dat onlosmakelijk is verbonden met Tilburg. Het is innovatief, inspirerend en een boegbeeld voor de scene. Jaarlijks vindt dit vierdaagse festival in april plaats in Poppodium 013. Dagelijks trekt het festival 4.000 bezoekers. Driekwart daarvan komt uit het buitenland. 

Internationale community

Walter Hoeijmakers heeft met het festival Tilburg internationaal op de kaart gezet. Het publiek reist vanuit de hele wereld naar Tilburg om deel uit te maken van een internationale community van liefhebbers van en artiesten binnen de heavy muziekstijlen. In bijna 20 jaar tijd is Roadburn ook uitgegroeid tot een creatief platform; een artistiek pelgrimsoord voor invloedrijke muzikanten, gezichtsbepalende en pionierende bands en jonge underground acts. 

Volledig scherm
Roadburn is uitgegroeid tot een begrip in de stad. © Beeld Werkt
  1. Wandelexcursie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    Wandelex­cur­sie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    KAATSHEUVEL - Het mag dan 75 jaar vrede zijn, in de Loonse en Drunense Duinen is nog altijd veel oorlogsverleden zichtbaar, zegt natuurgids Peter van der Velden. Zondag verzorgt hij, samen met andere andere gidsen van IVN de Langstraat de Waertman, een excursie vanaf de Roestelberg in Kaatsheuvel naar Westloon. ,,Een amateur historicus gaat mee om te vertellen wat er zich in dit gebied zoal heeft afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.