Volledig scherm
PREMIUM
Tilburg Hasseltse kapel Tourtje Tilburg © Beeld Werkt

Zingend en zwetsend langs Tilburgs trots

TILBURG - Wat is het verband tussen Peerke en Roy Donders? Wat deed Roger Waters in het Textielmuseum? En wie wist er dat Monopoly in Tilburg bedacht werd? Tijdens Tourtje Tilburg - Wereldstad! vertellen Frank van Pamelen en Peter Faber op ludieke wijze hoe Tilburg en zijn inwoners de wereldgeschiedenis veranderden.

Adje doet het al te voet, een stadstour door Tilburg. Nu is er ook -naar Rotterdams voorbeeld- Tourtje Tilburg. Een busreis langs alle bezienswaardigheden en markeringspunten die de stad rijk is. Begeleid door Frank van Pamelen en accordeonist Peter Faber (en niet te vergeten Wesley, ‘chauffeur van het Zuiden’), die op kolderieke en muzikale wijze benadrukken welke eminente rol Tilburg in de wereldgeschiedenis speelde.

  1. ‘Fascistische en gevaarlijke’ speech verbaast Brabantse deskundige en bekende van Baudet

    ‘Fascisti­sche en gevaarlij­ke’ speech verbaast Brabantse deskundige en bekende van Baudet

    TILBURG - De overwinningsspeech die FvD-leider Thierry Baudet woensdagavond voor zijn achterban hield staat bol van naar fascisme riekende teksten die sterk doen verlangen naar het Nederland van de negentiende eeuw. Dat is de conclusie van Jan Jaap de Ruiter, arabist en universitair docent Culturele Studies bij Tilburg University. ,,Zijn uitspraken over een gezuiverd en boreaal Nederland zijn zorgelijk en bedreigend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.