Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Beckx (l) en Patrick Kuppens controleren attractie Pirates Adventures. © Beeld Werkt

Zo wordt een attractie op de Tilburgse kermis gekeurd: 'Zie het als een APK voor auto's'

TILBURG - Om op de kermis te mogen staan moeten exploitanten hun attracties periodiek laten keuren. Controleurs van TÜV inspecteerden donderdag Pirates Adventures, een attractie met zeerovers en papegaaien.

Het is acht uur in de ochtend als Patrick Kuppens en Pieter Beckx met een koffer met gereedschap bij Pirates Adventure op het NS-Plein staan. Boven hun hoofd hangt een haai, een stevige piraat kijkt ze aan. De twee inspecteurs werken voor TÜV Nederland, de instantie die attracties op kermissen en pretparken keurt.

 1. De Reeshof is bijna jarig. Ik weet een mooi cadeau
  PREMIUM
  COLUMN

  De Reeshof is bijna jarig. Ik weet een mooi cadeau

  Theater Ludens. Daar stond ik gisteren. In Voorburg. Onder de rook van Den Haag. Ongeveer 40.000 inwoners telt Voorburg. Net iets minder dan de Reeshof. Maar wel een theater. En een mooi theater ook nog eens. Morgen ga ik naar een ander juweeltje. Theater Markant in Uden. Voor de dernière van de Udense Musical. Acht uitvoeringen in een dikke week, voor bijna 700 toeschouwers gemiddeld. Uden telt nog geen 42.000 inwoners. Net iets minder dan de Reeshof. Maar wel een theater. En wat voor een.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

 • Eens (72%)
 • Oneens (28%)
408 stemmen