Volledig scherm

Zoekactie naar vermiste Herman Ploegstra bij hotel IJzendijke, terrein van kompaan Tilburger Roy L.

IJZENDIJKE - Een zoekactie in verband met de vermissing van Herman Ploegstra in de tuin van hotel De Vier Heemskinderen in IJzendijke heeft niets opgeleverd. Net na het middaguur verplaatste het onderzoek zich naar een tweede locatie in Breskens.

De politie zet bij het onderzoek een grondradar, een drone en mogelijk een graafmachine in.

Tilburgse kompaan

Maandag is de eigenaar van het hotel aan de Landpoortstraat in IJzendijke, de in België veroordeelde Evert de C., als getuige gehoord in deze zaak. Hij zit een gevangenisstraf van 27 jaar uit voor betrokkenheid bij de geruchtmakende Kasteelmoord. Het hoger beroep in die zaak loopt momenteel. Zijn kompaan Roy L. uit Tilburg kreeg een eis van twintig jaar te horen.

De C. hadtoestemming voor het onderzoek in de tuin gegeven. Overigens is zijn getuigenis niet de reden om daar te gaan graven, aldus het coldcaseteam dat de zaak onderzoekt. Ploegstra, die kraanmachinist was, heeft in het verleden in die tuin gewerkt.

Waterzuivering

De andere plaats waar gegraven wordt is de Duivelshoekseweg tussen Breskens en Nummer Eén. Hier werd bij het terrein van de waterzuivering de auto van Herman Ploegstra aangetroffen. Sporen die in de auto en ter plaatse zijn gevonden, zijn de reden om hier te zoeken.

Volledig scherm
Hotel de vier Heemskinderen in IJzendijke. © Google Streetview

Herman Ploegstra uit IJzendijke verdween in oktober 2010. Politie en justitie gaan ervan uit dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.