Volledig scherm
© Beeld Werkt

Zonovergoten Tilburgse kermis relaxt verlopen, historisch laag aantal aanhoudingen

TILBURG - De Tilburgse Kermis van 2018 gaat de boeken in als de warmste ooit. Door de tropische temperaturen ontstond er een relaxte sfeer. En dat het met de sfeer wel snor zat, blijkt ook uit het historisch aantal lage aantal aanhoudingen.

In totaal werden er zestien personen aangehouden. Dat zijn er fors minder dan vorig jaar. In het eerste weekend werd er bij een aantal attracties ingebroken, waarbij onder andere twee wafelijzers, een koelkast en een mangpaneel werden ontvreemd.

De brandweer hoefde maar drie keer uit te rukken dit jaar. Eén keer voor een aangebrande tosti en twee keer voor kleine buitenbrandjes.

Vernieuwen

Volledig scherm
© Beeld Werkt

Kermiswethouder Erik de Ridder is tevreden over het verloop van de kermis. Volgens hem zijn er flinke stappen gezet om het spektakel verder te vernieuwen. ,,De Pink Chapel waar je ook op Roze Maandag kon trouwen was natuurlijk helemaal geweldig. Net als de slaapbubble ernaast. Ook de Jaozeetie expositie in NS16 was bijzonder geslaagd'', zo blikt hij terug.

Toch worden er ook een aantal verbeterpunten op de agenda voor volgend jaar gezet, waaronder de toegankelijkheid van het terrein. Ook het op laatste moment niet doorgaan van de LunaLunaLuna was een kleine doorn in het oog van de kermiswethouder.

Feitjes over de kermis

- Voor het eerst in de geschiedenis van de kermis in Tilburg is er geen regen gevallen, het is tien dagen lang droog (en warm) geweest.

- De Tilburgse Kermis was het eerste evenement waarop de politie met nieuwe koelvesten werkte, natuurlijk vanwege de hitte.

- Er is deze kermis ongeveer 45 ton afval opgeruimd, 25.000 liter urine geproduceerd en 12.000 kW aan stroom (gemiddeld) per dag verbruikt.

- Bij de twee EHBO-posten zijn in totaal ruim 3.000 bekertjes water uitgedeeld aan bezoekers.

- Er zijn relatief weinig verwondingen geweest deze kermis. Wel zien we een lichte stijging van het aantal EHBO-behandelingen ten opzichte van vorig jaar (716 in 2018), met name behandeling van blaren en wondjes door het dragen van slippers.

- Het aantal kermisfans op social media is met duizenden toegenomen. Via twitter zijn er ruim 21.000 berichten over de kermis gedeeld met een potentieel bereik van ruim 70 miljoen accounts.

- Erik de Ridder was tien dagen lang op het kermislint te vinden. En dat is goed voor de conditie. Hij liep ruim 150.00 stappen op de kermis, zo'n dikke 120 kilometer (dat is van Tilburg naar Amsterdam.)

 1. Mobiele daklozenopvang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terugbrengt’
  PREMIUM

  Mobiele daklozenop­vang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terug­brengt’

  TILBURG - De caravan die Tilburger Joshua Campbell (38) jaarlijks neerzet voor daklozen in de Nimrodstraat in Tilburg is dinsdag verdwenen. Tijdens de koude nachten legt de Tilburger, die zelf ook een tijd op straat sliep, brood en dekens erin voor mensen die dat hard nodig hebben. ,,Maar een vriend belde mij gisteren om te vertellen dat hij er iemand mee weg zag rijden.”
 2. ‘Ode aan de Kelderklasse’: Voetballen voor de pinten, niet de punten
  PREMIUM

  ‘Ode aan de Kelderklas­se’: Voetballen voor de pinten, niet de punten

  TILBURG- De geur van het slechte, omgeploegde gras op veld 6 bij de plaatselijke voetbalclub. Het achteraf-veldje waar 22 voetballers spelen voor de drie punten, of drie pinten. Er staan kippen langs het veld, de trainer geeft aanwijzingen, zonder effect, en presteren in de derde helft is net zo belangrijk als de wedstrijd zelf. Herkenbaar voor spelers in de onderste regionen van het amateurvoetbal: de Kelderklasse.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.