Volledig scherm
PREMIUM
Axel en Lisanne Peeters uit Dongen samen met hun gehandicapte zoon Jens. Het stel dreigt de gemeentelijke steun bij de zorg voor hun kind te verliezen. © Pix4Profs/Jan Stads

Zorg Jens (3) valt tussen wal en schip: ‘We hebben overwogen om uit Dongen te verhuizen’

DONGEN - Een half jaar na zijn geboorte begonnen de ouders van Jens (3) iets te merken. Het ging niet goed met het jongetje. Dik twee jaar later is zijn gezondheid verder verslechterd, maar dreigt de hulpverlening weg te vallen. ,,We hebben al overwogen om uit Dongen te verhuizen’’, zegt vader Axel Peeters.      

De speciaal aangepaste kinderstoel van Jens staat leeg in de voorkamer als Lisanne (29) en Axel Peeters (28) aan de eettafel plaatsnemen. Een gesprek is niet mogelijk als Jens erbij is. Het jongetje ligt in bed. De ouders hebben vermoeide gezichten. De zorg van de gehandicapte Jens vergt hun volledige aandacht. ,,We hebben geen sociaal leven meer’’, zegt Axel.       

  1. ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakkelijk’, vindt de raadsman van R.
    PREMIUM

    ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakke­lijk’, vindt de raadsman van R.

    TILBURG - Roy R. uit Tilburg had gesmeekt om hulp, van wie dan ook. Nadat hij het huis uit moest, en zijn moeder hem niet hielp aan zijn medicatie, ging het mis. Hij schold twee agenten helemaal verrot. Onder meer. ,,Maar ik geef het je te doen. Zo'n jongen, net 18, zonder inkomen, zonder dak, zonder medicijnen en die moet zich dan toch nog aan de regels houden. Bij Jeugdzorg en Reclassering zijn tekorten en wordt hij niet geholpen. Eigenlijk gênant dat het zo gaat", vindt zijn raadsman.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.