Blue-Care richt zich op jongeren en jongvolwassen. Het meisje op de foto is geen cliënt van Blue-Care.
Volledig scherm
PREMIUM
Blue-Care richt zich op jongeren en jongvolwassen. Het meisje op de foto is geen cliënt van Blue-Care. © Merlin Daleman

Zorgaanbieder Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedeclareerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorderen

TILBURG - Zorgaanbieder Blue-Care, een stichting voor begeleid wonen in Tilburg en Goirle, heeft jarenlang veel minder zorg aan cliënten geleverd dan er werd gedeclareerd. Cliënten kregen ook niet de begeleiding die zij volgens hun indicatie nodig hadden. Daarnaast was de administratie niet op orde. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeenten Tilburg en Goirle en de GGD.

Naar aanleiding van de onderzoeksresultaten hebben Tilburg en Goirle besloten dat inwoners met een persoonsgebonden budget (pgb) hun zorg niet meer bij Blue-Care mogen inkopen. Ook gaan Tilburg en Goirle alle sinds 1 januari 2016 gedeclareerde pgb-gelden bij de stichting terugvorderen. Het gaat om meer dan een half miljoen euro. 

  1. Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtakker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemdheid
    PREMIUM

    Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtak­ker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemd­heid

    BIEST-HOUTAKKER/TILBURG - Besmet raken met het coronavirus aan de ­andere kant van de oceaan, op een smalle, harde brancard in een privévliegtuig terugkeren naar huis en in Chili uitgroeien tot een nationale bekendheid. Het overkwam de 81-jarige Edwin Janssens uit Biest-Houtakker, maar heel veel weet hij er zelf niet meer van. Twintig dagen lag hij in coma. ,,Het voelde alsof ik een halfuur lag te pitten.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.