Volledig scherm
Het gemeentehuis van Hilvarenbeek. © BD

Zorgen bij Groep Bloemsma over functioneren Jeugdbescherming Brabant in Hilvarenbeek na publicatie zwartboek

HILVARENBEEK - De fractie Groep Bloemsma heeft het college in Hilvarenbeek schriftelijke vragen gesteld over het functioneren van de Jeugdbescherming Brabant in de gemeente. Aanleiding is het zwartboek over misstanden bij de instantie, dat recentelijk door de Stichting (H)erken Ouderverstoting werd gepubliceerd. 

Het document was voor negen gemeenten in West-Brabant reden om een gesprek aan te vragen met de Jeugdbescherming Brabant. In navolging van de negen gemeente trekt nu ook Groep Bloemsma aan de bel. ,,De inhoud van dit zwartboek heeft ons zeer verontrust en we maken ons zorgen over de Beekse ouders en kinderen die zijn aangewezen op Jeugdbescherming Brabant", aldus raadslid Silvia Bloemsma.

De fractie vraagt onder meer aan het college of zij actie heeft ondernemen na het verschijnen van het zwartboek. Ook wil Groep Bloemsma weten of er ook in Hilvarenbeek klachten zijn binnengekomen over het handelen van de Jeugdbescherming Brabant (JBB, voorheen Bureau Jeugdzorg).

JBB heeft in een reactie inmiddels laten weten dat het zich niet herkent in de beschreven misstanden in het zwartboek, maar enkele ouders en familieleden in West-Brabant zijn inmiddels klachtenprocedures gestart bij JBB zelf, de Ombudsman de Kinderombudsman en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.