Volledig scherm
PREMIUM
Photoshop: beeld van de toekomst? Overal koffiezaakjes in de stad. © JB

Zorgen? Zeker. Maar de Tilburgse horeca doet het goed: ‘Een horecastop is geen optie’

Vrij 19 apr: Is er te veel horeca in het Tilburgse centrum? De vraag is lastig te beantwoorden. Tilburgers geven meer aan horeca uit. Maar zorgen zijn er ook: verschraling van het straatbeeld, geen gelijk speelveld met winkels en personeel is niet aan te slepen. 

Een stad in horecabloei. Concentreerde het eten en drinken zich pakweg zes jaar geleden nog op de Korte Heuvel en Piusplein, de afgelopen jaren kwam daar locatie na locatie bij. Op plekken die je vroeger niet voor mogelijk hield: de Piushaven zit vol eetgelegenheden, de Spoorzone is hip voor een wijntje en ook kleinere plekken als het Radiopleintje en Pieter Vreedeplein verschoten van winkels naar horeca. 

  1. Voorwaardelijke celstraf voor relschopper Willem II, taakstraffen voor vijf andere Tilburgse supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voetbal’
    PREMIUM
    Update

    Voorwaarde­lij­ke celstraf voor relschop­per Willem II, taakstraf­fen voor vijf andere Tilburgse supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voet­bal’

    BREDA/TILBURG - Een Willem II-supporter krijgt twee maanden voorwaardelijke celstraf voor de zware rellen vorig jaar bij de derby NAC-Willem II. De Tilburger stookte volgens de politierechter in Breda andere supporters op en beledigde een agent. Vijf andere Willem II’ers krijgen een werkstraf, variërend van 150 tot 200 uur.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.