Volledig scherm
PREMIUM
Photoshop: beeld van de toekomst? Overal koffiezaakjes in de stad. © JB

Zorgen? Zeker. Maar de Tilburgse horeca doet het goed: ‘Een horecastop is geen optie’

Vrij 19 apr: Is er te veel horeca in het Tilburgse centrum? De vraag is lastig te beantwoorden. Tilburgers geven meer aan horeca uit. Maar zorgen zijn er ook: verschraling van het straatbeeld, geen gelijk speelveld met winkels en personeel is niet aan te slepen. 

Een stad in horecabloei. Concentreerde het eten en drinken zich pakweg zes jaar geleden nog op de Korte Heuvel en Piusplein, de afgelopen jaren kwam daar locatie na locatie bij. Op plekken die je vroeger niet voor mogelijk hield: de Piushaven zit vol eetgelegenheden, de Spoorzone is hip voor een wijntje en ook kleinere plekken als het Radiopleintje en Pieter Vreedeplein verschoten van winkels naar horeca. 

  1. Twee marathonsessies over begroting zijn voor de raad Goirle niet genoeg, vanavond derde vergaderavond op rij

    Twee marathon­ses­sies over begroting zijn voor de raad Goirle niet genoeg, vanavond derde vergader­avond op rij

    GOIRLE - Niet één, niet twee, maar de gemeenteraad van Goirle heeft maar liefst 3 avonden nodig om de begroting voor de komende jaren te behandelen. Na twee marathonsessies op dinsdag- en woensdagavond, moet vanavond de finale klap op de plannen worden gegeven. Woensdagavond na middernacht staakten de stemmen bij één amendement. En dat is waarschijnlijk goed nieuws voor de bibliotheek.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.