Volledig scherm
PREMIUM
Patrick de Kort en Marie-Hélène van Gestel in de huiskamer van de Herbergier. ,,Onze opvolgers stappen op een rijdende trein.” © Pix4Profs/Jan Stads

Zorgondernemers Herbergier stoppen: mooiste tropenjaren van ons leven

TILBURG - De Herbergier, verblijf voor 17 ouderen met dementie, gaat over in andere handen. ,,Trots op wat er staat. We denken nu al met weemoed terug”, zeggen Patrick de Kort en Marie-Hélène van Gestel. ,,Maar het was ook zwaar.”

Dé pioniers in de kleinschalige zorg voor ouderen met dementie in Tilburg waren ze. Acht jaar geleden openden Patrick de Kort (63) en Marie-Hélène van Gestel (54) hun vestiging van het concept De Herbergier in de voormalige Angelaschool aan de Elzenstraat. Sindsdien komt het ene nieuwe particuliere verpleeghuisje na het andere van de grond. Het verschil: zij wonen als zorgondernemers ín bij hun 17 cliënten, op de zolderverdieping van het monumentale gebouw. 

  1. ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakkelijk’, vindt de raadsman van R.
    PREMIUM

    ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakke­lijk’, vindt de raadsman van R.

    TILBURG - Roy R. uit Tilburg had gesmeekt om hulp, van wie dan ook. Nadat hij het huis uit moest, en zijn moeder hem niet hielp aan zijn medicatie, ging het mis. Hij schold twee agenten helemaal verrot. Onder meer. ,,Maar ik geef het je te doen. Zo'n jongen, net 18, zonder inkomen, zonder dak, zonder medicijnen en die moet zich dan toch nog aan de regels houden. Bij Jeugdzorg en Reclassering zijn tekorten en wordt hij niet geholpen. Eigenlijk gênant dat het zo gaat", vindt zijn raadsman.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.