Marcel van Burgsteden in zijn Kaatsheuvelse logement.
Volledig scherm
Marcel van Burgsteden in zijn Kaatsheuvelse logement. © Ricardo Smit

Zorgpersoneel mag gratis logeren bij De Oude Kazerne in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Zorgverleners die momenteel werkzaam zijn in de Brabantse ziekenhuizen kunnen gratis logeren bij De Oude Kazerne in Kaatsheuvel. Eigenaar Marcel van Burgsteden stelt zijn logement kosteloos beschikbaar. 

,,Ik denk aan artsen, verpleegkundigen, ambulancepersoneel en andere zorgmedewerkers die door de coronacrisis hier aan het werk zijn en in de buurt tijdelijk onderdak zoeken”, licht de ondernemer zijn aanbod toe.

,,Maar ook familieleden van coronapatiënten die zijn opgenomen of erger nog op de intensive care liggen, mogen bij ons een paar nachten komen slapen.”

Bedden per direct beschikbaar

In de voormalige brandweerkazerne aan het Anton Pieckplein bevinden zich een gezinsappartement en een torenkamer, waar gasten kunnen verblijven. De zes tot acht bedden van de accommodatie zijn per direct beschikbaar voor belangstellenden binnen de doelgroep. 

‘Hotels helpen Nederland’

Van Burgsteden sluit met zijn initiatief aan bij de landelijke actie ‘Hotels helpen Nederland’. Op deze wijze willen de ondernemers ook hun steentje bijdragen in deze zware crisistijd.  

Logement De Oude Kazerne aan het Anton Pieckplein in het hart van Kaatsheuvel.
Volledig scherm
Logement De Oude Kazerne aan het Anton Pieckplein in het hart van Kaatsheuvel. © De Oude Kazerne

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.