Volledig scherm
De winnaars van de Bergmansfonds Care-Award. © Stichting Bergmansfonds

Zorgprijs voor project in de Reeshof: Ontmoetingskamer Vergeet-me-niet

TILBURG - Ontmoetingskamer Vergeet-me-niet in de Reeshof is winnaar van de Care-Award van het Bergmansfonds. Met de zorgprijs wil stichting Bergmansfonds aandacht vestigen op zorgvernieuwende projecten in de regio Midden-Brabant. 

De prijs - 12.500 euro en een beeld - werd dinsdagavond uitgereikt tijdens het symposium Jong & Dement in behandelcentrum De Hazelaar in Tilburg.

Ontmoetingskamer Vergeet-me-niet ontvangt enkele ochtenden per week mensen die vergeetachtig zijn of beginnend dementerend, maar ook eenzame ouderen. De huiskamer is gevestigd in winkelcentrum Heyhoef en wordt gedraaid door vrijwilligers, wijkbewoners en professionals vanuit Gezondheidscentrum Reeshof, De Wever en ContourdeTwern. Insteek van het initiatief is het welbevinden van de ouderen, niet de (gezondheids)problemen waar ze mee kampen.

Hulp na ziekenhuisopname

De tweede prijs, een bedrag van 10.000 euro, gaat naar het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis en ContourdeTwern met het project ‘Goed thuis met inzet transfervrijwilliger’. Wie na ontslag uit het ziekenhuis thuis niemand heeft om te helpen bij het herstel kan een beroep doen op een tranfervrijwilliger. Die helpt de patiënt gedurende een bepaalde periode met allerhande praktische zaken.

De Toekomstacademie Tilburg (de lokale tak van New Dutch Connections) ontving een cheque van 7.500 euro voor het project ‘Vorkheftruckdiploma’s voor vluchtelingjongeren’. Dit project helpt deze groep jongeren op weg naar de arbeidsmarkt.

  1. Floor Westerburgen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    Floor Westerbur­gen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    TILBURG - Floor Westerburgen is de nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg. Ze volgt Alex van Zundert op, die de stichting elf jaar leidde. Westerburgen was in het verleden verantwoordelijk voor het pr- en communicatiebeleid van het Textielmuseum en beschikt over een breed netwerk in de culturele sector. Ze gaat deze nieuwe functie vervullen naast haar huidige werkzaamheden bij het Theresialyceum. Van Zundert (69) draagt het stokje met ingang van 1 december over.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (8%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (33%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (34%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (25%)
636 stemmen