De winnaars van de Bergmansfonds Care-Award.
Volledig scherm
De winnaars van de Bergmansfonds Care-Award. © Stichting Bergmansfonds

Zorgprijs voor project in de Reeshof: Ontmoetingskamer Vergeet-me-niet

TILBURG - Ontmoetingskamer Vergeet-me-niet in de Reeshof is winnaar van de Care-Award van het Bergmansfonds. Met de zorgprijs wil stichting Bergmansfonds aandacht vestigen op zorgvernieuwende projecten in de regio Midden-Brabant. 

De prijs - 12.500 euro en een beeld - werd dinsdagavond uitgereikt tijdens het symposium Jong & Dement in behandelcentrum De Hazelaar in Tilburg.

Ontmoetingskamer Vergeet-me-niet ontvangt enkele ochtenden per week mensen die vergeetachtig zijn of beginnend dementerend, maar ook eenzame ouderen. De huiskamer is gevestigd in winkelcentrum Heyhoef en wordt gedraaid door vrijwilligers, wijkbewoners en professionals vanuit Gezondheidscentrum Reeshof, De Wever en ContourdeTwern. Insteek van het initiatief is het welbevinden van de ouderen, niet de (gezondheids)problemen waar ze mee kampen.

Hulp na ziekenhuisopname

De tweede prijs, een bedrag van 10.000 euro, gaat naar het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis en ContourdeTwern met het project ‘Goed thuis met inzet transfervrijwilliger’. Wie na ontslag uit het ziekenhuis thuis niemand heeft om te helpen bij het herstel kan een beroep doen op een tranfervrijwilliger. Die helpt de patiënt gedurende een bepaalde periode met allerhande praktische zaken.

De Toekomstacademie Tilburg (de lokale tak van New Dutch Connections) ontving een cheque van 7.500 euro voor het project ‘Vorkheftruckdiploma’s voor vluchtelingjongeren’. Dit project helpt deze groep jongeren op weg naar de arbeidsmarkt.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.