Volledig scherm
Hilvarenbeek Bukkemweg Simone, Cindy en Denise de Brouwer Dance Skillz © Beeld Werkt

Zussen uit Hilvarenbeek openen eigen dansschool, met dank aan de dans-genen van opa

HILVARENBEEK - De bekende Songfestival-zusjes van O’G3NE hebben een Hilvarenbeekse evenknie: de zussen De Brouwer openen er een eigen dansschool Dance Skillz. De studio is een droom die uitkomt voor de zussen, die hun dans-genen misschien wel aan opa te danken hebben.

Ze gaven al streetdance en hiphop-les in een gymzaal, maar het groeide uit zijn jasje. Aangespoord en gesteund door de ouders vonden zij een geschikte locatie aan de Bukkumweg in Hilvarenbeek. Simone (23), Cindy (22) en Denise (19), ook wel de dansende O’G3NE genoemd, veronderstellen dat zij de genen van opa hebben geërfd. Opa was van de entertainment, zo getuigen bewegende plaatjes van vroeger. ,,Als kinderen keken wij liever naar muziekprogramma’s dan naar kinderprogramma’s en vonden dansles interessanter dan zwemles. Wij namen elkaar daar in mee”, vertelt Cindy.

Studie voorop

Eerder dansend dan lopend ging het er swingend aan toe in huize De Brouwer. De zussen hebben al heel wat bekers in de wacht gesleept. Het deelnemen aan Nederlandse en Europese kampioenschappen Streetdance is helaas verleden tijd. Simone: ,,Wij dansten bij een bekend sportinstituut in Tilburg. Toen wij vijf jaar geleden aangaven niet mee te gaan naar de Europese kampioenschappen, vanwege onze studie, werden wij zonder pardon uit het team gezet. Onze studie stond voorop en daar werd ook voor gepleit. Nee, wij zijn niet fijn behandeld en dat heeft ons en onze ouders verdriet gedaan, want wij hadden er alles voor over. Mama zat vaak zes uur lang te wachten bij de training.”

Toppers

Maar niet langer getreurd. Met de nodige kennis in huis en een opleiding aan de Albeda danscollege in Rotterdam door Simone en Cindy, gingen de zussen aan de slag met een dansclubje en later dansschool DanCe Skillz. Denise deed Sport en Beweging en samen met Simone doet zij momenteel een opleiding pedagogisch medewerker. Cindy is professioneel danseres bij onder meer De Toppers.

Denise vertelt over hét grote hoogtepunt. Een uitverkochte streetdance show in de Elckerlyc. ,,Daar werken wij in onze lessen naar toe. Onze grootste groep van de 250 leerlingen zit in de leeftijd tussen vijf en achttien jaar. Hoofdzakelijk meisjes, maar we hebben ook dertig-plussers en een jongens-, vader-, moeder- en zelfs een mannengroep. Zij noemen zich gekscherend de Beekstreetboys.” De meiden kunnen niet wachten op aanmeldingen voor een swingende opa en oma club.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.