Volledig scherm
Archieffoto van Lion Spijkers als ‘Pirke’ de buschauffeur. © Joris Buijs/Beeld Werkt

Zwarte vlaggetjes op Arriva-bussen voor overleden tonprater

TILBURG - Zo’n 75 bussen van Arriva rijden donderdag door Tilburg met een zwart vlaggetje op het dak. Dat is een eerbetoon aan hun collega-buschauffeur Lion Spijkers (59), die donderdag wordt begraven. Hij overleed begin mei.

De buschauffeur, die in Tilburg ook bekend is als tonprater, overleed tijdens zijn bedevaartstocht naar Santiago de Compostella. Volgens zijn broer Johan Spijkers waren ze op 41 kilometer van Santiago en was er met de gezondheid van broer Lion niets mis. 

,,We hadden die avond een wasje gedaan en zijn daarna vroeg gaan slapen. De volgende ochtend werd hij niet meer wakker. Onderweg naar Santiago hebben we veel met elkaar gedeeld en ook vaak uren zwijgend naast elkaar gelopen", zei hij eerder tegen deze krant.

Typetje

Lion Spijkers was buschauffeur van beroep en stond zeven jaar in de ton op het Leuterconcours in Tilburg. Dit jaar speelde hij het typetje ‘Goof van de Zerk’, een begrafenisondernemer. Hij stond ook al eens als 'Pirke de buschauffeur' in de ton. Spijkers was ook betrokken bij blaaskapellen in de stad en stond bekend als een fervent fan van Tilburg Trappers. 

De Arriva-chauffeurs gaven twee jaar geleden ook een collega een vlaggetjes-eerbetoon. Een aantal collega’s is donderdag ook bij de begrafenis aanwezig. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.