Volledig scherm
Een recente enquête onder bijna 1400 Tilburgers wees uit dat hard rijden als grootste probleem op de Cityring wordt gezien. © Jan van Eijdhoven Beeld werkt

1.749 keer te hard op Cityring Tilburg: 'Het is keihard nodig dat we er bovenop blijven zitten'

TILBURG - Bij controles op de Tilburgse Cityring zijn afgelopen maanden 1.749 hardrijders op de bon geslingerd. De controles gaan door. Dit is 'bewijslast' voor de komst van flitspalen, stelt de gemeente.

Tussen begin juli en medio oktober vonden op verschillende dagen en tijdstippen 28 controles plaats waarbij de politie 1.749 hardrijders bekeurde. Ook namen agenten twee rijbewijzen in beslag. De Tilburgse verkeerswethouder Mario Jacobs gaat de politie daarom 'dringend verzoeken' om door te gaan met handhaven. ,,Het is kei en keihard nodig dat we daar bovenop blijven zitten."

Flitspalen

De gemeente grijpt de cijfers tevens aan om haar strijd voor flitspalen aan de Cityring op te voeren bij het Openbaar Ministerie. ,,We zijn nog steeds in gesprek maar tot op heden was er te weinig bewijslast volgens het OM", aldus een woordvoerder. ,,Hopelijk hebben we met deze gegevens een extra argument om toch flitspalen te krijgen."

ZIE OOK: Dan toch maar 30 kilometer per uur op de cityring van Tilburg?

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Na 5 jaar doorbraak in zaak vergismoord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    Na 5 jaar doorbraak in zaak vergis­moord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    TILBURG - Bijna vijf jaar nadat de 44-jarige Rob Zweekhorst op straat werd doodgeschoten is er een doorbraak in het onderzoek. Vanochtend vroeg is een 51-jarige Schiedammer in zijn woning gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord, die later een vergissing bleek te zijn. Tilburger Jan Zweekhorst, de broer van het slachtoffer, is overvallen door het nieuws. ,,Ik had niet gedacht dat dit zo’n impact op ons zou hebben.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.