Volledig scherm
Marieke Hopman tijdens de start van haar wervingscampagne op 12 mei op de campus van Tilburg University. Daarbij waren ongeveer dertig mensen aanwezig. © Elena Roman

100.000 euro gevraagd van publiek voor financiering Tilburgs promotie-onderzoek

TILBURG - Filosofe Marieke Hopman is deze week een campagne gestart - met heus campagnelied - om 100.000 euro via crowdfunding bijeen te sprokkelen voor haar promotie-onderzoek aan Tilburg University.

Met dat geld hoopt ze vier jaar onderzoek te kunnen doen, in Nederland en de Centraal Afrikaanse Republiek, naar het recht van kinderen op onderwijs. Afrika is geen onbekend terrein voor haar. Voor haar in 2014 afgesloten studie filosofie, die ze volgde aan Tilburg University (TiU) en Universiteit van Amsterdam, deed ze onderzoek in Rwanda, naar kinderrechten.
De na haar studie naar Utrecht verhuisde Hopman (26) is de eerste student van de Tilburgse universiteit die via crowdfunding haar hele promotieonderzoek financiert, bevestigt een TiU-woordvoerster. Die meent dat dit ook wel eens een Nederlandse primeur kan zijn; ook Hopman zocht een gelijk initiatief, maar vond dat niet. Ze kwam er toe omdat er geen betaalde promotieplek voor haar was op de Tilburgse campus en onderzoeksfinancier NWO haar onderzoeksvoorstel afwees. De Utrechtse heeft steun gekregen voor haar inzamelingsactie, van de Tilburgse universiteit en de organisatie Defence for Children en onder anderen ook van oud-minister Jan Pronk, kinderombudsman Marc Dullaert en Rianne Letschert van Tilburg University en De Jonge Akademie. Lees meer over de crowdfundingactie van Hopman in het Brabants Dagblad, editie Tilburg, van vrijdag 15 mei.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tilburger sprak in geheim af met criminele ‘Netflix-baron’ over duizenden kilo’s cocaïne

    Tilburger sprak in geheim af met criminele ‘Net­flix-ba­ron’ over duizenden kilo’s cocaïne

    TILBURG - Twee Nederlandse drugsverdachten hebben begin dit jaar in een hotel in Córdoba een geheime ontmoeting gehad met de Spaanse drugsbaron José Bugallo, beter bekend als Sito Miñanco. Eén van hen is Martin G., een autohandelaar die oorspronkelijk uit Tilburg komt, weet het Brabants Dagblad. G. en twee andere Brabanders horen volgens de politie bij een criminele Nederlandse bende die op grote schaal drugs verhandelt in Spanje.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.