Volledig scherm
© ANP

15- en 16-jarige snoepdieven en vernielers aangehouden in Tilburg

TILBURG - De politie heeft vrijdagnacht drie jongeren aangehouden in Tilburg. Zij hadden een snoepautomaat op het station aan de Troelstrastraat vernield en het snoep gestolen.

De melding van de vernieling kwam rond 02.30 uur binnen bij de politie. De melder wist een duidelijk signalement van de daders te geven en vertelde agenten ook de richting waarin de jongeren vertrokken waren. 

Door die informatie kon een medewerker van cameratoezicht de daders opsporen en in de gaten houden. In de buurt van het Kwekerijpad kwamen agenten in de buurt van de jongeren. Zij probeerden nog te ontkomen, maar de politie wis het alle drie aan te houden.

Het gaat om twee jongeren van 16 jaar oud en een jongen van 15 jaar oud. Zij werden gefouilleerd door de agenten. Daarbij werd het gestolen snoep gevonden, maar ook een busje pepperspray.

  1. Geschiedenis
    PREMIUM

    Geschiede­nis

    U weet het natuurlijk wel, en u hebt de olijven dus al in huis gehaald, maar voor die enkele cultuurbarbaar die het niet standaard op de mentale evenementenkalender heeft staan: vandaag vieren we de stichtingsdag van Rome. Op 21 april, in 753 voor Christus, werden daar de eerste piketpaaltjes de grond in geslagen. U kent het verhaal: de tweeling Romulus en Remus, op dubieuze wijze verwekt door oorlogsgod Mars, werd in een mandje op de Tiber gezet, spoelde aan, werd opgevoed door een wolvin en zette zich neder in een nederzetting. Zo ging dat vroeger. En toen de vraag kwam naar wie de stad vernoemd moest worden, maakte Romulus zijn broer van kant. Einde discussie. Het werd Rome.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.